Prisbelönt kök i Filmstaden - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Prisbelönt kök i Filmstaden

Prisbelönt kök i Filmstaden

Regissörsvillan Restaurang & Konferens fick utmärkelsen Bästa kök i Congrex Stora Konferenspris i år. Ägarna Peter Odén och Ann-Louise Ummer satsar på personliga möten i det forna regissörskontoret i Gamla Filmstaden.

Text: Astrid Feldreich

19 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Att passera de höga järngrindarna till Filmstaden i Solna är som att promenera in i 1920-talet och den svenska filmhistorien. Regissörsvillan ligger i ett mysigt gårdshus vid Ingmar Bergmans torg, i hjärtat av området. Till höger om ingången pryder inramade utmärkelser och diplom väggen. Högst upp hänger priset för Bästa kök i Congrex Stora Konferenspris 2011.
Sedan Peter och Ann-Louise köpte Regissörsvillan 2006 har det blivit mycket övertid som äntligen börjar ge resultat, och varje år klättrar deras restaurang uppåt i White Guides poängskala. Peter berättar att de har öppet för dagkonferens, affärsluncher, gourmetmiddagar och festarrangemang året om.
– Vi kan ta emot sällskap med upp till 40 deltagare. Oftast har vi bara en konferensgrupp per dag vilket gör att gästerna alltid får en personlig service, säger han.

I kända regissörers fotspårDen kulturhistoriska miljön som byggdes mellan 1919 och 1920 andas filmhistoria. Grupper kan boka en guidad tur i området där de bland annat får se Ingmar Bergmans arbetsrum där han klippte många av sina berömda filmer. Regissörsvillan, som ursprungligen hette Regissörspaviljongen, var regissörernas arbetsplats. Många kända skådespelare har repeterat i de gamla kontorslokalerna, bland annat Victor Sjöström, Mauritz Stiller och Selma Lagerlöf – som själv alltid var närvarande under filminspelningarna av hennes böcker. På den tiden var Filmstaden Sveriges modernaste inspelningsplats. Under 80-talet var hela området farligt nära att rivas, men räddades av entusiaster och rustades upp av HSB. Regissörspaviljongen restaurerades och 2006 öppnade Peter och Ann-Louise restaurangen med en konferensavdelning i Filmlaboratoriehuset intill.
– Vi blir klara med renoveringen av ett stort konferensrum med tillhörande grupprum och kafé i januari 2012. Det gör att vi kan ta emot två grupper samtidigt som kan disponera var sin del av konferenshuset, säger han.

Väl valda råvarorPeter har en gedigen bakgrund inom restaurang- och konferensbranschen, och har arbetat på bland annat Villa Brevik och Tammsvik Herrgård. Redan i tidiga tonåren imponerade han på kompisarna med sin matlagning och jobbade extra på Stallmästaregården vid 15 års ålder.
– Jag brinner för äkta råvaror och allt vi serverar kommer från noga utvalda leverantörer, som Rocklunda gård, Väddö Gårdsmejeri och Domta gård i Fjärdhundra. I december har vi en julinspirerad avsmakningsmeny där vi satsar på att sätta vår egen prägel på maten. Den har inslag av julens kryddor och råvaror men är inte något traditionellt julbord, förklarar Peter.
Han menar att bra konferensmat måste anpassas efter tid på dygnet och deltagarna.
– Till lunchen väljer vi mat, och då blir det oftast fisk för att konferensdeltagarna inte ska bli för dästa till eftermiddagspasset. På kvällen får den som bokar välja från menyn, som vi byter ut sex gånger om året. Älggryta och älgfilé är exempel på klassiker på våra höstmenyer. Och svamp finns alltid med så länge det är säsong för det, säger han.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.