Restaurangen som vill ha få gäster - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Restaurangen som vill ha få gäster

Restaurangen som vill ha få gäster

Snåla öppettider och inte särskilt gott om plats – snart öppnar restaurang Leijontornet 12 x 8 med konceptet tolv middagar på ett år med plats för åtta gäster varje gång. Den som vill komma åt en biljett till någon av 2011 års middagar lär få skynda sig.

Text: Matilda Andréasson

1 februari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Restaurang Leijontornet, som under ett par år förärades med en stjärna i prestigefyllda Guide Michelin, stängde igen i juni förra året efter 23 år på den stockholmska finkrogskartan. Leijontornets bakficka Djuret har dock levt vidare, och ägarna har öppnat ännu en restaurang på gatan bredvid, nämligen gastropubstolkningen Pubologi. I mars i år kommer också den utlovade öppningen av Leijontornet i ny skepnad, som Leijontornet 12 x 8. De exklusiva middagarna kommer att serveras som sexrätters-menyer, där allt ingår i priset.
– Vi har ju Djuret och Pubologi som vi jobbar med dagligen, så Leijontornet 12 x 8 har vi startat för att vi ska kunna förkovra oss i det vi håller på med, och kunna laga den perfekta middagen. Om vi åker iväg och jagar eller plockar svamp så är det vad vi kommer att använda i maten. Vi kommer nog att bestämma menyerna ganska sent, men såklart lite styrt av planeringen, berättar restaurangchef Daniel Crespi.

Middag all inclusiveRunt 3 000 kronor kommer en biljett till en av restaurangens middagar att kosta, och Daniel tror att den exklusiva skara som köper en biljett är personer med ett stor mat- och vinintresse.
– Det blir ju givetvis ganska dyrt, men då får man också en helkväll där allt ingår. Vi vill inte göra den klassiska finmiddagen, utan göra det mer till en hemmamiddag där vi skakar hand med gästerna när de kommer. Jag tror att man måste ha ett tydligt koncept idag, det räcker inte riktigt att bara öppna restaurang, säger Daniel.
De första sex tillfällena blir i mars, april och maj, och nästa sex i september, oktober och november. Bokningarna kommer nu först och främst att tas emot för de sex första tillfällena, och Daniel tror att biljetterna kommer att gå åt snabbt, då han märkt ett stort intresse.
– Det känns som att vi skulle kunna ha fullbokat i tre år framöver!
I lokalen finns numera en vinskänk och också en matskänk, där en del av matlagningen kommer att ske. De åtta matplatserna kan med fördel fördelas mellan olika sällskap, då tanken inte främst är att servera sällskap på åtta personer.
– Det är absolut inte vårt fokus att boka in företagsgrupper till exempel, utan det kan vara fyra sällskap på två personer i varje. Vi tror att de som kommer är folk som gillar att äta helt enkelt, säger Daniel.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.