Spendrups presenterar årets julöl - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Spendrups presenterar årets julöl

Spendrups presenterar årets julöl

På TeaterStudio Lederman i Stockholm bjöd Spendrups igår in till sin årliga julölsprovning, med fint besök av Årets Kock Gustav Trägårdh. Även Gotlands Bryggeri närvarade och bjöd på två av sina brygder.

Text: Matilda Andréasson

12 november 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

TeaterStudio Lederman, i en källare i Vasastan i Stockholm, är julmysigt pyntad med tomtar och inslagna paket, och en man iklädd tomteluva spelar jazziga julsånger på piano. Innan juldryckerna serveras får vi oss lite kreativitetstips till livs, med hjälp av föreläsaren och författaren Bengt Renander. Bengt berättar att han brukar tänka på sig själv i två delar – "jag" och "själv". Jaget är vårt ego, som ser livet som ett drama och ältar det som hänt och är rädd för det som komma skall. Självet är den del av oss som kan ställa sig utanför och se på det som händer med viss distans. För att kunna vara kreativa måste vi ha kontakt med detta själv, och vara närvarande i nuet och acceptera det som händer, för att kunna finna en lösning.

Formgivaren Erika Lagerbielke, som bland annat skapade den glasservis som riksdagen och regeringen gav som bröllopsgåva till Kronprinsessan och Daniel Westling, berättar också om de nya ölglas hon designat för Spendrups räkning.

Kreativa är också Gustav Trägårdhs matkreationer som serveras till julölsnyheterna. Av de sex ölsorter som vi provar oss igenom med Spendrups bryggmästare som guide tycker jag bäst om Pistonhead Chimney Sweeper, en flaska som visserligen har en dödskalle på etiketten men är väldigt trevlig ändå. Till denna ale serverar Gustav Trägårdh sotad lax med kummin och fänkål samt kräm på vällagrad prästost.

Sleepy Bulldog Winter Ale från Gotlands Bryggeri är en annan favorit, med den ovanliga Galaxyhumlen från Australien. Till denna serverades efterrätten, mörk chokladmousse med pepparkaka och karamelliserad clemetin.

I år verkar det bli en osedvanligt god jul!Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.