White Guide 2014 - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > White Guide 2014

White Guide 2014

Årets matupplevelse och årets restaurang är två av de kategorier som White Guide nu har utsett vinnare inom. Här är vinnarlistan!

5 mars 2014,

White Guides restaurangvinnare 2014:

Årets Bästa Restaurang – Esperanto, Stockholm

"För fortsatt arbete med att fullända ett av Skandinaviens mest säregna kök och troligen den mest poetiska gastronomi man kan hitta väster om Japan, där även matsals- och dryckesarbete hela tiden vidareutvecklas mot en helhetsupplevelse som i allt präglas av en lågmäld och självklar elegans."

Årets Matupplevelse – Oaxen Krog, Stockholm

"För att ha återuppväckt en av svensk gastronomis viktigaste experimentverkstäder genom tiderna, och efter två års Törnrosasömn med teknisk snillrikhet och ett fördomsfritt förhållande till råvarorna åter går i bräschen för att expandera gränserna i vårt svenska smakuniversum."

Årets Stjärnskott – Lilla Ego, Stockholm

"För att med fantastisk energi, skaparglädje, självförtroende och en nypa självironisk humor ha skapat en modern kvarterskrog i en slags punk-tappning, där stora smakupplevelser med högt underhållningsvärde och ett härligt, hjärtlig gästmottagande tar krogen direkt in på Mästarklasslistan."

Årets Serviceupplevelse – Gothia Towers Upper House, Göteborg

"För ett ambitiöst omtag i ett ultraklassiskt serviceupplägg – som väcker upp, definierar om och gjuter ny energi i traditionella och delvis avsomnade serviceinslag – baserat på gedigen kunskap och levererat med värme, lyhördhet och humor."

Årets Vinupplevelse – PM & Vänner, Växjö

"För att efter många år i krogtoppen ha lyckats med bedriften att lyfta sitt vinarbete ytterligare ett snäpp. Dynamiska vinmenyer som anpassar sig efter både kök, vinkällare och gäster är vi inte bortskämda med – nu dessutom med en duo i världsklass i spetsen för sommelleriet."

Årets Ölupplevelse – The Flying Elk, Stockholm

"För ett kreativt, ambitiöst och på många sätt utmanande arbete med säsongsanpassade ölsorter som förtjänstfullt kombineras i menyer med smakstinna gastropubsrätter där ölets aromatiska mångfald skapar nya upplevelser."

Årets Kaffeupplevelse – Gastrologik, Stockholm

"För att ha förfinat en kaffepresentation med både droppkaffe och espresso, där egna kaffeblandningar och rostningar har fokus på ursprung och säsong – och dessutom förstärker upplevelsen genom sinnrikt utvecklade kaffekoppar."

Årets Marina Gastronomi – Ölbaren, Åre

"För att med sitt fulla fokus på intressant sjömat, som spänner från klassiska högdjur ur djupet till udda bifångster – där alla delar och detaljer tas till vara – ha skapat en unik marin gastronomi där underhållningsvärdet är lika högt som nivån på smaker och presentationer."

Årets Nära Gastronomi – Hvita Hjorten, Lidköping

"För att med ett passionerat förhållande till närodlade grönsaker, närfångat från vatten och skog och hela djur från traktens bönder ha utvecklat en underhållande och säsongsanpassad gastronomi som bjuder på en lustfylld kavalkad av naturnära smaker."

Årets Hållbara Gastronomi – Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

"För att konsekvent ha utvecklat ett ekologiskt och hållbart tänkande med grund i egna odlingar, som tillsammans med ett varsamt kreativt handlag i köket, resulterar i smakrika rätter, som smeker både gom och samvete."

Årets Värt en resa – Ölbaren, Åre

"För att i den jämtländska fjällmetropolen ha utvecklat en restaurangupplevelse som bjuder på en överraskande och egensinnig parad av smaker från hav och närområde tillsammans med ett dryckesval på högsta nivå – allt i ett glatt och högt tempo."

Årets Hjärtekrog – Magnus & Magnus m2, Göteborg

"För att sedan mer än femton år ha givit göteborgare och tillresta ett kulinariskt vardagsrum på restaurangtäta Magasinsgatan, där trivseln är lika stor som omtanken från personalen och förnyelsen på tallrikarna."

Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen – Findus, Bjuv

"För ett långt och målmedvetet utvecklingsarbete med fokus på kvalitet och smak, i hela kedjan från fröförädling till förpackning - senast dokumenterat i satsningen på frysta, lätt förvällda ärter och bönor, som kan njutas i full aromrikedom efter två minuter i mikron."

Årets Acqua Panna & S. Pellegrino Rising Star – Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg

"För att med en till synes outtömlig energi, gastronomiskt gehör och inte så lite kaxighet utmana sig själv både i tävlingssammanhang och i rollen som kökschef, dessutom med ett stort engagemang i matsalens betydelse för restaurangupplevelsen."

Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning – Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm.

"För att ömsint ha vårdat och vidareutvecklat en av landets främsta kulinariska institutioner och med respekt, skicklighet och kärleksfulla utmaningar ha förvaltat och förräntat arvet efter nestorn i svensk gastronomi, Tore Wretman, och hans efterföljare, Werner Vögeli."

Källa: www.whiteguide.se



Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.