Årets Ölutvecklare 2015 är Spritmuseum - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Årets Ölutvecklare 2015 är Spritmuseum

Årets Ölutvecklare 2015 är Spritmuseum

Prisbelönta Spritmuseum på Djurgården i Stockholm har korats till Årets Ölutvecklare 2015 för utställningen Öl och Ölbryggan formgiven av Form Us With Love. Utmärkelsen instiftades av Carlsberg Sverige för fem år sedan och syftet är att uppmärksamma och främja en person, ett företag eller en organisation som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen.

5 november 2015, uppdaterad: 5 november 2015

Priset delades ut under Restauranggalan, som arrangeras av branschtidningen R&S. Nominerade till Årets Ölutvecklare 2105 var Anders Hansson på Malmö Brewing, Det lilla köksbryggeriet, Göteborg Beer Week, Pelle Frost från All in Brewing och initiativtagare till Brewers Beer Bar och All in Beer Fest, Robin Johnander som driver Gamla Enskede bryggeri, samt Spritmuseum för utställningen ÖL och Ölbryggan. Och det blev alltså Spritmuseum som drog det längsta strået.

Utställning och ölbrygga
Under 2015 har Spritmuseum visat utställningen Öl som gör spännande nedslag i historia, kultur och trender. Minst två gånger i veckan har man dessutom kombinerat visningar med ölprovningar och man har också arrangerat temadagar med bryggerier från hela Sverige. Utställningen har varit en publiksuccé och förlängs t o m 7 februari 2015. Utställningen och Ölbryggan är formgiven av Form Us With Love. Nadja Karlsson och Alf Tumble har varit experter.
En temadag arrangeras lördagen den 21 november då man har möjlighet att träffa bryggare och smaka på öl från Brekeriet, Nya Carnegiebryggeriet, Mohawk Brewing, Nynäshamns Ångbryggeri och St Eriks bryggeri.

I somras öppnade ölbryggan där man för första gången någonsin kunde prova 15 olika fatöl från 17 svenska små hantverksbryggerier på ett och samma ställe. Spritmuseums ölbryggan är ett samarbete med Sveriges Oberoende Småbryggerier, vars bryggare bemannade bryggan under helgerna. Även sommaren 2016 kommer Spritmuseums brygga att erbjuda en mångfald av öl från svenska bryggerier.

– Väldigt mycket har hänt sedan vi instiftade priset Årets Ölutvecklare för fem år sedan. Öl har alltid varit den svenska kulturdrycken nummer ett, men under senare år har intresset för ölet och dess historia ökat markant, vilket såklart är otroligt glädjande. Årets pristagare har verkligen lyckats inspirera ölsverige och sprida kunskap om ölkultur, säger Henric Byström, Kommunikationschef på Carlsberg Sverige

Juryns motivering
Årets vinnare och Ölutvecklare har egentligen funnits sedan 1967, men startade i ny skepnad 2011. De säger själva att de vill påverka alla sinnen, och juryn kan inte annat än hålla med. 2015 har de sänkt procenten och höjt ambitionsnivån. Med ett nytänkande, utbildande och inspirerande angreppssätt har de helt klart lyckats påverka ölsverige.

I bedömningen för Årets Ölutvecklare är det flera områden som juryn bedömer som viktiga. Dessa är nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalité. Priset är, förutom äran, en statyett och ett besök på Nya Carnegiebryggeriet.

Årets jury bestod av:
Jens Dolk – restauratör, dryckesexpert, skribent och författare
Joel Linderoth – journalist och redaktör på Expressen Mitt kök
Jörgen Hasselqvist – ölexpert, delägare på OT och ölskribent
Anna Wallner – dryckesutbildare på Carlsberg Sverige
Lisbeth Rauden – chefredaktör på tidningen Restauranger & Storkök
Sanna Blomquist – dryckesskribent Dagens Nyheter och redaktör White GuideSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.