Enbart ekologiskt kaffe på Stockholm City Conference Centre - | Konferensvärlden
CCC
CCC
CCC
Mötesnytt > Enbart ekologiskt kaffe på Stockholm City Conference Centre

Enbart ekologiskt kaffe på Stockholm City Conference Centre

Hållbarhet & Miljö Sedan början av hösten serveras bara ekologiskt kaffe på Stockholm City Conference Centre. Kaffet kommer från Gevalia och är märkt med såväl KRAV som EU-lövet och UTZ. Det är ett led i att ta ett större ansvar för såväl miljön som en hållbar utveckling. Anläggningen är sedan flera år även en Svanenmärkt dagkonferensanläggning.

20 november 2017,

– Jag är stolt över att vara med och rädda världen lite grann varje dag och samtidigt veta att vi serverar ett gott och njutbart kaffe.

Det säger Cecilia Brege, chef för restaurang- och caféverksamheten på Stockholm City Conference Centre.

Hon berättar att det tidigare har serverats både vanligt kaffe och ekologiskt kaffe men att det blivit allt mer självklart att helt gå över till att enbart erbjuda ekologiskt.

– Vi har märkt en tydlig efterfrågan på ekologiskt kaffe. På en event- och konferensanläggning är kaffet och fikapausen en viktig del i erbjudandet. Att servera ekologiskt kaffe får stor betydelse på många plan.

Det serveras och dricks stora mängder kaffe vid event och möten på Folkets Hus och Norra Latin. Vid en större konferens under hösten gick det åt 9 000 koppar kaffe – under en och samma dag.

Stockholm City Conference Centre är sedan flera år en Svanenmärkt dagkonferensanläggning, och man arbetar i enlighet med Svanens riktlinjer.

– Med Svanen uppmuntras vi att arbeta aktivt för en ökad andel ekologisk och närodlad mat och dryck i våra restauranger, framhåller Cecilia Brege.

Kaffet kommer från Gevalia och är märkt med såväl KRAV som EU-lövet och UTZ (se faktaruta). Enligt Alexander Ljungman på JDE professional, som levererar kaffet, är Stockholm City Conference Centre hans största kund och ligger i täten när det gäller ekologiskt kaffe.

– Fortfarande är det mesta kaffe som dricks i Sverige inte ekologiskt. Men vi är mer miljömedvetna på jobbet. 60 procent av det vi kallar för professionellt kaffe har någon form av certifiering. Av det vi köper privat är bara 10 procent certifierat, och privatmarknaden är mycket större.

Gevalia har kvar sitt rosteri i Gävle och det kaffe som Stockholm City Conference Centre köper in består av en blandning av kaffebönor från många länder. Det heter Gevalia Organic och har enligt innehållsdeklarationen en trevligt rostad ton, inslag av vanilj och sötma, men med viss syrlighet.

– Det handlar både om gott samvete och ett gott kaffe, säger Alexander Ljungman.

Fakta om hållbarhetsmärkning

Gevalias ekologiska kaffe som serveras på Stockholm Conference Centre är märkt med KRAV, EU-lövet och UTZ-märkning.

KRAV är den mest kända av alla ekologiska märkningar i Sverige och visar att produkten odlats utan bland annat kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

UTZ utbildar bönder för att skapa möjligheter till bättre levnadsvillkor och en hög och jämn kvalitet på grödorna. Syftet med denna miljömärkning är också att minska påverkan på miljön och minska kostnaderna.

EU-lövet är EU:s märkning av ekologiska livsmedel. Märkningen garanterar att maten är producerad utan konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel och med omsorg om djur och natur.

Läs mer om Stockholm City Conference Centre på Konferensguiden.se och boka din konferens här. Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.