Grand Hôtel renoverar alla rum och sviter i Burmanska Palatset - | Konferensvärlden
Prinsessan Lilian Svit - Sällskapsrum
Prinsessan Lilian Svit - Sällskapsrum
Foto: Magnus Mårding
Prinsessan Lilian Svit - Spa
Prinsessan Lilian Svit - Spa
Foto: Magnus Mårding
Burmanska Palatset, Executive svit, Sand
Burmanska Palatset, Executive svit, Sand
Foto: Magnus Mårding
Mötesnytt > Grand Hôtel renoverar alla rum och sviter i Burmanska Palatset

Grand Hôtel renoverar alla rum och sviter i Burmanska Palatset

Hotell Under 2016 genomför Grand Hôtel i Stockholm en omfattande renovering av alla rum och sviter i Burmanska Palatset. Högst upp ligger Prinsessan Lilians svit – Grand Hôtels främsta svit på 330 kvadratmeter. Den invigdes år 2006 och med årets renovering har sviten fått en helt ny interiör. Sviten inrymmer sällskapsrum, flera sovrum, SPA-avdelning med ny träningsutrustnin, privat biograf, kök och två terrasser med fin utsikt. De övriga rummen och sviterna får en modern inredning med en klassisk inramning.

21 april 2016, uppdaterad: 25 april 2016

Prinsessan Lilians svit

Prinsessan Lilians svit är med sina 330 kvadratmeter och faciliteter unik i sitt slag. Renoveringen har gjort sviten än mer exklusiv och internationell. Alla golv i sviten är utbytta till en parkett, förutom i sovrummen där nya handvävda heltäckningsmattor lagts in. Färgvalen går i sobra och ljusa färger som gråblå, creme och guld. Möblerna kommer från hela världen och en del av dem har specialdesignats enbart för sviten. Dessutom har konstnären Fabian Edelstam skapat ett stort porträtt av Prinsessan Lilian för att förstärka kopplingen till svitens namne ytterligare. Det är inredningsarkitekten Sanna Nathanson, som också inrett hotellrum vid tidigare renoveringar på Grand Hôtel, som har inrett Prinsessan Lilians svit.

Rummen i Burmanska Palatset

Rummen i Burmanska Palatset är inredda med moderna förtecken, med en klassisk inramning som har grafiska inslag och en skandinavisk karaktär. De består av tre färgpaletter med namnen Royal, Sand och Blond. Den sobra färg- och materialpaletten består av en blandning av marmor, vit- och svartbetsat trä samt gardiner där sammet möter siden. Den har även inslag av läder, ull, linne och detaljer i mässing. Fotokonst med detaljer från klassisk Grand Hôtel-miljö förstärker de tre färgpaletterna. Genom att måla hallen mörkt monokrom förstärks kontrasten mellan hall och rum samt skapar en illusion av att rummet öppnar upp sig och upplevs ljusare. Rummet har mjukt vita väggar och kontrasterande snickerifärg i varmgråa toner. Klassiska kristallkronor har kompletterats med moderna armaturer, för en dynamisk ljussättning. Det är arkitektbyrån DAP, som har inrett hotellrum i Burmanska Palatset i en modern version men samtidigt bevarat och uppdaterat känslan av Grand Hôtel.

– Burmanska Palatset blir efter renoveringen en modern version av Grand Hôtel men med en bevarad känsla av hotellets historia. Det är ett hus som skiljer sig från huvudbyggnaden med en mer modern och avskalad skandinavisk stil, men utan att grandupplevelsen går förlorad. Utifrån de förutsättningarna har både Sanna Nathanson och DAP gjort egna tolkningar som fallit väldigt väl ut. Alla rum i Burmanska Palatset är verkligen fantastiska. Vi på Grand Hôtel har en stor efterfrågan på våra hotellrum och det är därför viktigt för oss att ständigt uppdaterar och renovera våra rum så att de både nu och framåt håller högsta internationella klass, säger Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.

Få kostnadsfri hjälp att boka din nästa konferens med övernattning på Grand Hôtel Stockholm på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.