Grönan presenterar 2017 års nyhet - fritt fall i 90 graders vinkel - | Konferensvärlden
Foto: Sven Prim/Agent Molly & Co
Gröna Lunds nyhet 2017 - Ikaros.
Mötesnytt > Grönan presenterar 2017 års nyhet - fritt fall i 90 graders vinkel

Grönan presenterar 2017 års nyhet - fritt fall i 90 graders vinkel

Nöje Gröna Lunds nyhet till säsongen 2017 är Ikaros, en 95 meter hög attraktion där du i 90 graders vinkel (alltså helt liggande!) faller fritt mot marken. Attraktionen blir den andra av sitt slag i världen och är helt unik i design och utformning.

16 juni 2016, uppdaterad: 20 december 2016

Du befinner dig högt ovanför Stockholm, sittandes i en stol, dinglandes med benen och fastspänd med en bygel över axlarna. När du börjar närma dig toppen vinklas plötsligt stolen in, och du är nu helt liggande i 90 graders vinkel med ansiktet mot marken. Sedan kommer fallet. När Gröna Lund slår upp sina portar i april nästa år kommer Ikaros garanterat skilja agnarna från vetet. Vågar du utsätta dig för tidernas värsta fall?

– Jag har i princip åkt allt man kan åka på en nöjespark, så jag vet att det här är något av de absolut läskigaste fallen man kan utsätta sig för. Men också bland de roligaste! Känslan av adrenalinet som fullkomligen pumpar ut i kroppen när man kommer ner är helt obeskrivlig. De som vågar måste absolut prova Ikaros, säger Peter Osbeck, attraktionschef på Gröna Lund.

Ikaros övermod blev också hans fall

Namnet på attraktionen är lånat från den grekiska mytologin, där Daidalos och hans son Ikaros byggde vingar av vax och fjädrar, för att fly från sin fångenskap hos kung Minos. Väl i luften blir Ikaros för övermodig och flyger så nära solen att hans vingar smälter och han faller till marken. Toppdekorationen högst upp på attraktionen kommer därför att bli en sol, för ju närmare solen man kommer, desto närmare fallet är man…

Gröna Lunds 31:a attraktion och fjärde höghöjdare

Gröna Lund tillhör redan en av världens mest attraktionstäta nöjesparker, med hela 30 attraktioner, varav sju berg- och dalbanor. Ikaros blir tivolits 31 attraktion och fjärde höghöjdsattraktion, utöver de tre som redan finns idag (Fritt Fall, Katapulten och Eclipse). Ikaros blir 95 meter hög och kommer att byggas på en bro, mitt emellan Lustiga Huset och Jetline, på en yta som endast är 5 meter bred. Attraktionstypen kallas för ett ”Sky Jump” och tillverkas av det schweiziska företaget Intamin, som bland annat har tillverkat Insane på Gröna Lund. I dag finns bara en liknande attraktion i hela världen och den hittar man i Busch Gardens, Florida, USA.

Företagsevent och kickoff

Varför inte besöka Gröna Lund med ditt företag? Nöjesparken är en utmärkt plats för företagsevent och kickoff. Att diskutera strategier i en berg- och dalbana, dansa framför en makalös konsert, köra 5-kamp eller helt enkelt bara skratta tillsammans kan göra underverk för kreativiteten och sammanhållningen i företaget. 

På Konferensguiden.se hjälper vi dig att boka din konferens eller kickoff på Gröna Lund kostnadsfritt.

Fakta om Ikaros

    Namn: Ikaros
    Totalhöjd: 95 meter
    Fallvinkel: 90 grader
    Fallhastighet: 90 km/h
    G-krafter: 3,5 G
    Kapacitet: 2 gondoler med 8 sittplatser i varje
    Attraktionstyp: Sky Jump
    Tillverkare: Intamin
    Längdgräns: 140 cm
    Premiärdatum: säsongen 2017Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.