Helsingborg Arena satsar på miljövänliga konferenspaket - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Helsingborg Arena satsar på miljövänliga konferenspaket

Helsingborg Arena satsar på miljövänliga konferenspaket

Hållbarhet & Miljö Nyhet! Helsingborg Arena lanserar ett helt nytt möteskoncept som gör gott för vår planet. Arenan blir först ut i Sverige att bli godkända att erbjuda konferenspaket där måltiderna uppfyller Världsnaturfonden WWF's kriterier för One Planet Plate.

25 augusti 2023, uppdaterad: 25 augusti 2023

– Vi hoppas kunna inspirera företag och organisationer i hela landet att konsumera hållbart när de träffas under sina konferenser, möten och evenemang, säger Charlie Fält, Arenachef.

Helsingborg Arena lanserar nu ett helt nytt konferenserbjudande baserat på Världsnaturfonden WWF's måltidskoncept One Planet Plate. I och med det tar Helsingborg Arena som mötes- och evenemangsanläggning ett stort steg mot att bidra till en hållbar framtid. Måltidsguiden och märkningen One Planet Plate är ett initiativ från WWF för att minska den negativa påverkan som matproduktion har på klimat och biologisk mångfald.

Med sitt nya konferenskoncept vill Helsingborg Arena inspirera företag och organisationer i hela landet att konsumera hållbart när de träffas i samband med sina konferenser, möten och evenemang. Det är nu möjligt tack vare WWF One Planet Plate konferenspaket. Genom det nya konceptet har en dagskonferens ett klimatavtryck på endast 0,7 kg CO2e per person och då ingår samtliga måltider under hela mötesdagen.

– Det här är ett viktigt steg för oss. Mat har en stor påverkan på miljön och här kan Helsingborg Arena bidra till att göra skillnad, en måltid i taget, säger Charlie Fält, Arenachef.

Genom det nya konferenskonceptet ger Arenan en större valmöjlighet till de konferens-, mötes- och evenemangsarrangörer som vill vara med och bidra till en bättre planet.

– Naturligtvis fortsätter vi även att erbjuda våra traditionella konferenspaket för de kunder som vill ha det, men det känns bra för oss att ge kunderna dels en större valmöjlighet, dels en möjlighet att vara med och bidra till en bättre planet när de bokar en konferens eller ett evenemang hos oss, säger Charlie Fält.

– Det vi äter påverkar både klimat och biologisk mångfald i hög grad, och på konferenser äts det ju ofta mycket. Vi är därför glada att Helsingborg Arena nu visar vägen och erbjuder sina konferensgäster mat som klarar kraven i One Planet Plate, säger Anna Richert, senior matexpert på Världsnaturfonden WWF.

Läs mer om Helsingborg Arena på vår sök- och bokningssajt för konferens - Konferensguiden.se->>Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.