Jubileumsår på Hotel Tylösand - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Jubileumsår på Hotel Tylösand

Jubileumsår på Hotel Tylösand

Hotell Hotel Tylösand firar inte bara ett utan två gyllene jubileer under 2020. Det är 100 år sedan AB Tylösands Havsbad bildades och 25 år sedan Björn Nordstrand och Per Gessle tog över som ägare och startade en ny spännande resa. Det hela kommer såklart att firas under hela året – allt under temat ”100 år av kärlek”.

29 januari 2020, uppdaterad: 29 januari 2020

Djärva visionärer

Det var en liten grupp visionärer som pådrivna av den tilltagande trenden med havsbad redan 1912 hade sökt sig ut till det gamla smugglarnästet vid Tylösand. Där tyckte de sig hittat en idealisk blivande badortsplats där de flesta andra bara såg ett stycke värdelös mark med flygsand.

Men visionärerna vann och så har det fortsatt genom åren. Med hovfotograf Johan Hall-berg i spetsen byggdes redan 1915 ett värdshus som 1931 fick sällskap av två mäktiga funkisbyggnader i form av Restaurang och Hotell Tylöhus och sedan dess har Tylösand bara fortsatt att ta en allt större plats i hjärtat såväl hos halmstadsborna som övriga svenskar och tillresta gäster från andra länder.

Nya ägare blev injektion

Men det är inte bara hotellet som jubilerar. Under 2020 är det dessutom 25 år sedan Per Gessle och Björn Nordstrand tog över som ägare. Den gemensamma nämnaren var rötterna i Halm-stad, känslan för Hotel Tylösand och övertygelsen om att de skulle kunna göra något spän-nande av hotellets framtid. Och som Per Gessle sa: ”Jag har ju spenderat en mindre förmö-genhet i baren så det är väl inte mer än rätt att jag får en chans att få tillbaka lite pengar.”

Den något oväntade konstellation mellan affärsmannen Nordstrand och den internation-ella popstjärnan Gessle visade sig vara precis den vitamininjektion som Hotel Tylösand behövde för att skriva det kanske mest spännande kapitlet i sin historia. Hotel Tylösand har under de senaste 25 åren förvandlats till en unik hybrid av modernt hotellboende med 230 rum, Sveriges största fotokonstgalleri, prisvinnande spa och konferenser året om.

100 år av kärlek

Jubileumsåret kommer att firas med en stor utställning på hotellet – ”100 år av kärlek” - plus en lång rad andra aktiviteter, som t ex en ny dokumentärfilm. Dessutom har ett upp-rop gått ut som enligt jubileumstemat ”100 år av kärlek” söker efter hotellgästernas bästa kärlekshistorier genom decennierna.

I övrigt blir det ett smörgåsbord av aktiviteter bestående av bland annat just ett smörgås-bord för 100 kr, comeback för 70-talssatsningen ”Billiga måndagen”, Sverigepremiär för en utställning med världsfotografen David Yarrow, 90-tals-after beach med Apopocalyps, ett stort fotohjärta ute på klipporna vid hotellet och inte minst Swim in-film med romantiska klassiker för alla hjärtan som klappar i poolen på The Spa.

Kort sagt, jubileumsåret 2020 kommer inte att gå obemärkt förbi på Hotel Tylösand.

Läs mer om Hotel Tylösand på systersajten Konferensguiden.se och boka din nästa konferens här!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.