Lyckorna tar över Fagerudd Konferens - | Konferensvärlden
Fagerudd Konferens
Fagerudd Konferens
Fagerudd Konferens
Mötesnytt > Lyckorna tar över Fagerudd Konferens

Lyckorna tar över Fagerudd Konferens

Mötestrender Lyckorna, som idag driver mötesplatserna Haga Slott i Enköping och Schenströmska Herrgården med BBQ restaurangen Smedens i Västerås, expanderar och adderar Fagerudd Konferens till verksamheten.

18 december 2018,

I samband med övertagandet rekryteras innovationskatalysatorn Sebastian Tarkowski till rörelsen, som VD för Fagerudd, för att kunna möta den ökande efterfrågan på konferensverksamhet som förstår, och skapar, förutsättningar för innovation och förändringsarbete hos besökande företag och organisationer. Övertagandet sker vid årsskiftet.

Fagerudd Konferens, som sedan 9 år ägts och drivits av Calle Glaumann, byter ägare till årsskiftet. De nya ägarna blir Lyckorna som driver Haga Slott i Enköping och Schenströmska Herrgården, med tillhörande BBQ restaurangen Smedens, utanför Västerås. I de anläggningarna har Lyckorna skapat mötesplatser för konferens och fest med den guldkant som ett kungligt eller kulturhistoriskt arv erbjuder. Med förvärvet av Fagerudd adderas ytterligare ett ben till verksamheten, dels en naturskön och inspirerande mötesmiljö, men framför allt möjligheten att fokusera på innehåll och resultat av mötena.

– Calle Glaumann har gjort ett fantastiskt arbete i att förvalta och utveckla Fagerudd till en mötesplats i världssklass, berättar Jon Wikdahl, VD för Lyckorna. Vi vill bygga vidare på hans arbete för att fortsätta att utmana mötesbranschen, inte bara med inspirerande miljö, god mat och ett personligt bemötande, utan också genom att addera den möteskompetens som företag och organisationer i förändring efterfrågar idag.

För att lyckas med ambitionen har Lyckorna rekryterat innovationskatalysatorn Sebastian Tarkowski som tillträdande VD för Fagerudd. Sebastian kommer senast från varumärkeskonsultbyrån GROW i Stockholm där han hjälpt företag som Arla, Billerud Korsnäs, Sodexo och The Absolut Company i deras innovationsarbete. Om han tidigare applicerat möten på innovation vill han nu göra det omvända: applicera innovation på möten.

– När spelplanen förändras krävs innovation och transformation av den egna verksamheten, förändringar som skapas i möten, säger Sebastian. Vi vill göra Fagerudd till en plats för möten med skärpa. Möten med utrymme för samarbete, som tillvaratar alla kompetenser och lägger grunden för att göra skillnad - tillsammans.
Sebastian kommer att driva Fagerudd tillsammans med sin fru Cecilia Tarkowski, som idag arbetar på Haga Slott som Wedding Planner.

Avgående VD Calle Glaumann, med partnern Åsa H. Iseby, ser också positivt på förändringen.
– Fagerudd har varit som ett barn, eller en familjemedlem, för oss det senaste decenniet och det har varit fantastiskt, berättar Calle. Nu är det dags att låta tonåringen stå på egna ben, och vi tror att Lyckorna har det som krävs för att bygga vidare på verksamheten på ett sätt som är bra för både gäster och medarbetare, och det känns tryggt.

Lyckorna förvaltar och tillgängliggör kulturhistoriska och natursköna mötesplatser och ägs av en stiftelse vars syfte är att dela ut stipendier till forskning inom hållbar energi och miljöfrågor.

Läs mer om Fagerudd Konferens på systersajten Konferensguiden.se där vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.