Message in a Bottle. Art or Ad? - ny utställning på Spritmuseum - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Message in a Bottle. Art or Ad? - ny utställning på Spritmuseum

Message in a Bottle. Art or Ad? - ny utställning på Spritmuseum

Utställning Spritmuseum på Djurgården erbjuder nu en ny utställning - Message in a Bottle. Art or Ad? Genom åren har vodkaflaskan tolkats av flera hundra internationella och svenska konstnärer. Flertalet av verken reproducerades i annonser av uppdragsgivaren Absolut Vodka i tidskrifter världen över. Men när upphör konst att vara konst – för att förvandlas till ett simpelt reklambudskap?

27 april 2016,

Foto: Herb Ritts Absolut Versace 2/8 6 8/8, 96

I över 850 målningar, grafiska blad, fotografier, skulpturer, möbler och konst­hantverk under åren 1986–2006 tolkade internationella och svenska konstnärer ett och samma objekt: En vodkaflaska. Flertalet av verken reproducerades i annonser av uppdragsgivaren Absolut Vodka i tidskrifter världen över. Många människor har sett reklamen. Få har sett konstsamlingen Absolut Art Collection, numera på Spritmuseum i Stockholm.

Utställningen “Message in a Bottle” är ett försök att rekapitulera det svenska varumärket Absolut Vodkas samarbete med konstnärer. Vad påverkade företaget att satsa på ömsom kända, ömsom okända namn? Lyckades man upprätthålla den ibland sköra balansen mellan konst och reklam, mellan sanning och fejk? Ville man det? Var det till gagn eller förfång för konstnärerna? För varumärket? Även lämpligheten i att utnyttja etnicitet och genus i säljfrämjande åtgärder diskuteras.

Här visas verk av 30 konstnärer, både av kända namn som Annie Leibovitz och Keith Haring, men också mindre kända som Senufa och Roy Crosse, kompletterade med Absolut Vodkas annonskampanjer och reklamfilmer.

Utställningen visas till och med den 18 september 2016 på Spritmusem, Djurgårdsvägen 38 i Stockholm.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.