Nordic Hotels & Resorts tar över succéhotellet Vox Hotel - | Konferensvärlden
Vox Hotel i Jönköping.
Vox Hotel i Jönköping.
Vox Restaurant
Vox Restaurant
Mötesnytt > Nordic Hotels & Resorts tar över succéhotellet Vox Hotel

Nordic Hotels & Resorts tar över succéhotellet Vox Hotel

Hotell Vox Hotel i Jönköping byter ägare. Från och med den 12 januari drivs hotellet som ett fristående hotell inom det Stordalenägda Nordic Hotels & Resorts. Vox Hotel har på kort tid etablerat sig som ett unikt designhotell av yttersta kvalité och blivit mycket populärt bland gästerna.

16 januari 2017,

I 25 år fick Jönköpingsborna vänta på att ett nytt hotell skulle byggas i stan. Den 1 november 2014 hände det. Vox Hotel med sin entré i den tidigare SF-biografen kunde välkomna de första gästerna. Sedan dess har hotellet på rekordkort tid etablerat sig både som ett favoritval för Jönköpings besökare men också för hungriga jönköpingsbor genom Vox Restaurant.

Hotellet byter nu ägare. Petter Stordalen tar över hotellet och kommer fortsätta driva det som ett fristående hotell med det koncept och den framtoning som hotellet har.

Hotellets grundare

- Vox Hotel är skapat av en outtröttlig entreprenör som drivits av att skapa en unik och mycket speciell plats i Jönköping. Jag är oerhört imponerad över Anne Sandstjärnas arbete och är mycket glad över att få ta över och utveckla hotellet vidare, säger hotellets nya ägare Petter A Stordalen.

Och för hotellets grundare Anne Sandstjärna så har det varit väldigt viktigt att hotellet tas över av rätt ägare.

- Jag är otroligt stolt över Vox Hotel och att vår underbara personal har visat hela Hotellsverige att det numera går att öppna ett helt fristående premiumhotell. Vox Hotel har aldrig varit till salu men det gick inte säga nej när Nordic Choice Hotels med Petter Stordalen i spetsen visade ett stort intresse och det ska bli spännande att se hur de vidareutvecklar affärsidén. Eftersom Choice inte brukar köpa enskilda nybyggda hotell så är det ett starkt kvitto för både mig och personalen att bli pinpointade och det känns fantastiskt roligt, säger Anne Sandstjärna.

Om Vox Hotel

Vox Hotel ligger mitt i smeten i Östra centrum i Jönköping med en fantastisk utsikt över Vättern och med närhet till affärer, kommunikationer och restauranger. Tillsammans med hotellets koncept som bygger på en kombination av smarta priser och exklusiva materialval så har hotellets lyckats överträffa alla förväntningar. Gästernas egna betygsättning rankar hotellet som ett av Jönköpings absoluta bästa på Tripadvisor.

- Vi ser en fantastisk utveckling både för hotellet och för Jönköping som hotellmarknad. Vi kommer därför fortsätta satsa på hotellet, arbeta för att hotellet ska kunna växa och därmed locka fler besökare till Jönköping och skapa fler arbetstillfällen, säger Trond Bastiansen, Chief Operating Officer Nordic Hotels & Resorts.

Ägarbytet skedde den 12 januari 2017.

Fakta
Antal rum: 143 hotellrum varav 14 är sviter och deluxerum med utsikt över Vättern.

Restaurang: Vox Restaurant som erbjuder modern fusion med inspiration från Asien. Restaurangen rymmer 104 sittplatser.

Bar: En fullskalig bar med internationell standard.

Gym: Ett förstklassigt hotellgym med utsikt över Vättern och utrustat med konditions- och styrketräningsmaskiner samt fria vikter.

Design: Hotellet är designat av Magnus Månsson en av Sveriges främsta hotellarkitekter. Han har tidigare ritat bland annat Avalon Hotel och Clarion Hotel Post i Göteborg.

Designidé: Det ska vara en känslomässig hotellupplevelse genom kombinationen av ett modernt hostels innovativa lekfullhet och kaxiga design tillsammans med en klassisk, luxuös och otidsenlig hotellkänsla.

Läs mer om Vox Hotel på Konferensguiden.se, Här erbjuds du kostnadsfri bokningshjälp med konferenser, kickoffer och event.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.