Nytt hotell vid Göteborg Landvetter Airport planeras - | Konferensvärlden
Nytt hotell vid Göteborg Landvetter Airport planeras.
Mötesnytt > Nytt hotell vid Göteborg Landvetter Airport planeras

Nytt hotell vid Göteborg Landvetter Airport planeras

Hotell Göteborg Landvetter Airport är den flygplats i Europa som under det senaste året fick flest nya flyglinjer. Flygplatsen planerar och bygger för framtiden och i takt med detta ökar efterfrågan på ytterligare hotellkapacitet. Nu planeras ett nytt hotell på upp till åtta våningar vid terminalen, nära både incheckning till flyget och den framtida tågstationen. Hotellet planeras stå klart 2019.

4 mars 2016, uppdaterad: 4 mars 2016

– Landvetter är den flygplats i Europa som under det senaste året fick flest nya flyglinjer. Trafiken ökade från 5,2 miljoner passagerare 2014 till 6,1 miljoner passagerare 2015. Med ett upptagningsområde som täcker hela Västsverige, till och med ända upp till södra Norge, för utrikes och chartertrafik, ser vi att ett nytt hotell verkligen behövs på Landvetter, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Landvetter bygger för framtiden och ett växande behov av flyresor

I dagsläget finns en efterfrågan på ytterligare hotellkapacitet vid Göteborg Landvetter Airport och med en förväntad tillväxt i flygtrafiken bedöms behovet öka. Hotellmarknaden i Göteborg domineras av hotell i övre mellanklass och uppåt, medan efterfrågan på hotell i mellanklassegmentet på sikt bedöms öka.

Göteborg Landvetter Airport planerar och bygger för framtiden och det växande behov av flygresor som finns i regionen. Förutom planerna på ett nytt hotell, pågår arbetet för fullt med att bygga ut terminalen med nya gater och ytor för passagerare, förbereda för en tåganslutning samt anlägga en del av de två miljoner kvadratmeter mark för Airport City som håller på att växa fram. Verksamheter inom bland annat logistik, handel och kontor i Airport City ska ge 10 000 nya arbetstillfällen till regionen.

Arkitekter får tävla om att rita det nya hotellet

Swedavia kommer i ett första skede att välja ut fem arkitektkontor som får delta i tävlingen om att utforma det framtida hotellet. Bland de förutsättningar som arkitekterna har att förhålla sig till anges bland annat att hotellet ska ligga i terminalens norra del, vara åtta våningar högt med möjlighet till utsikt över banområdet samt ha en direkt koppling till terminalen och framtida tågstation och annan kollektivtrafik.

Det nya hotellet planeras stå klart under 2019.



Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.