Nytt stort Sport & Eventhus på Storhogna Högfjällshotell & Spa - | Konferensvärlden
Storhogna Högfjällshotell & Spa, Vemdalen
Mötesnytt > Nytt stort Sport & Eventhus på Storhogna Högfjällshotell & Spa

Nytt stort Sport & Eventhus på Storhogna Högfjällshotell & Spa

Event Storhogna Högfjällshotell & Spa expanderar och storsatsar på en bredare sport- & eventmarknad och lockar därmed en större kundgrupp – året runt. I november kommer ett nytt 450 kvm stort Sport & Eventhus stå klart vid foten av backen nedanför hotellet.

8 maj 2017,

- Vi tror på Storhogna och en expansion med ett Sport & Eventhus känns både spännande och viktig, för att möta den växande efterfrågan i området, berättar Anders Treschow, styrelseordförande och delägare i Storhogna Högfjällshotell & Spa.

- Det byggs mycket runt omkring hotellet och vi märker av ett större internationellt intresse. Samtidigt som vi hela tiden strävar mot att hålla igång en året runt öppet verksamhet. I dagsläget har hotellet öppet 10 månader per år och stängt under sommaren i juni och juli. Sport & Eventhuset möjliggör större arrangemang och ett brett användningsområde – oavsett säsong, fortsätter Anders Treschow.

Ett 450 kvm stort trähus ritat av Sam Sandström

Det nya Sport & Eventhuset kommer byggas nedanför hotellet, vid foten av backen. Ett 450 kvm stort trähus med solterrass och stora fönster med möjlighet att släppa in fjället och naturen utanför.

Arkitekt bakom projektet är Sam Sandström som ritat det 450 kvm stora Sport- & Eventhuset. Byggare är lokala byggentreprenören Trångsviken Bygg från Frösön. Bygget är klart att sätta igång och då invigningen av huset är planerad till mitten av november tas första spadtaget redan om några veckor, i slutet på maj - början på juni.

Storhogna Högfjällshotell & Spa har länge satsat på skidåkningen i området, både på längd- och utförsåkningen och även denna gynnas av expansionen.

- Det nya Sport & Eventhuset som har skiduthyrning, försäljning och café erbjuder det växande längd- & utförsåkningssegmentet i Storhogna med omnejd en lättillgänglig mötesplats, berättar Krister Hallberg, sportchef på Storhogna Högfjällshotell & Spa.

- Skistar drar ner den närmsta liften till att starta precis utanför det nya Sport & Eventhuset och gör det då till ett ”ski in, ski out”-hus. Även våra populära längdåkningsarrangemang, så som Vasaloppsläger och teknik- & vallakurser utvecklar vi till fler och i större skala, fortsätter Krister Hallberg. Det blir en flexibel lokal som fyller många behov. Utöver nämnda café och skiduthyrning / försäljning finns det möjlighet att användas som utställning-, tränings & eventlokal för både större och mindre arrangemang. Vår satsning kommer förhoppningsvis ha stor betydelse för hela Vemdalen området, framförallt för längd- & utförsåkarna men också för året runt turismen", avslutar Krister Hallberg. 

Läs mer om Storhogna Högfjällshotell & Spa och boka på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.