Petter Stordalen invigde ny hotellutbildning i Stockholm - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Petter Stordalen invigde ny hotellutbildning i Stockholm

Petter Stordalen invigde ny hotellutbildning i Stockholm

Hotell Petter A Stordalen var på plats på Quality Hotel Globe i Stockholm för att inviga den nya hotellutbildningen som Nordic Choice Hotels startat tillsammans med Realgymnasiet. Den treåriga gymnasieutbildningen ska motverka personalbristen inom hotellbranschen.

23 augusti 2018,

Foto: Lärande i Sverige

- Hela branschen skriker efter personal. Vi är less på att skrika så vi bestämde oss istället för att göra något åt saken. Våra ambitioner är höga och tillsammans med det bästa utbildningsföretaget ska vi skapa Sveriges bästa hotellutbildning. Det här kommer förbättra vår tillgång till arbetskraft, tillföra kompetens till branschen och ge elever en relevant och modern yrkesutbildning som garanterat kommer ge dem jobb, säger Petter Stordalen, grundare Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels är den första hotellkedjan som erbjuder den här typen av utbildning, en treårig lärlingsutbildning där de elever som slutfört utbildningen är garanterade sex månaders anställning inom Nordic Choice Hotels. Utbildningen ger även högskolebehörighet.

- Inom Nordic Choice Hotels har vi en helt unik företagskultur, och det finns väldigt många möjligheter för de som börjar arbeta på våra hotell. Flera av dagens chefer har inlett sina karriärer på hotellen, till exempel i receptionen eller i restaurangen, säger Ann Ekengren, vice president People and culture på Nordic Choice Hotels.

Trots att intresset för utbildningen har varit mycket stort börjar den i liten skala med 20 elever per läsår i Stockholm. De läser de teoretiska ämnena på Realgymnasiet i Liljeholmen och sedan lärs de upp i de praktiska på Quality Hotel Globe. Tanken är att utbildningen på sikt ska ingå i Realgymnasiets standardutbud och erbjudas på de 14 platser i landet där Realgymnasiet finns idag, från Sundsvall i norr till Malmö i söder.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.