Renovering lyfter Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Renovering lyfter Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg

Renovering lyfter Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg

Hotell Nu storsatsar Radisson Blu Scandinavia Hotel på att bli det ledande hotellet i centrala Göteborg. En omfattande renovering av de 351 rummen, varav 38 sviter, har inletts och därefter står lobby, restaurang och bar på tur. Scandinavias stora konferensavdelning fick ett rejält ansiktslyft redan i somras.

25 januari 2017,

- Vi har nu ett stort ansvar att förfina och uppdatera hotellet. Vi vill skapa en mötesplats för såväl göteborgare som våra internationella gäster där man känner värme och omtanke. Ett hotell att komma tillbaka till, säger Jessica Rivle, hotelldirektör på Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Ett renoveringsarbete bakom stängda dörrar

Hotellets verksamhet rullar på som vanligt då renoveringsarbetet, bokstavligt talat, sker bakom stängda dörrar. Ombyggnationen sker etappvis och i januari 2018 väntas alla rum ha genomgått sin förvandling. Byggentreprenör är Multi Montage som är specialiserade på inredning och renovering av hotell samt publika miljöer. Arkitektbyrån Design har ansvarat för projekteringen.

Färdig konferensavdelning

Scandinavias stora konferensavdelning fick ett rejält ansiktslyft redan i somras. Projektering för lobby, bankett, restaurang och bar pågår.

- Vi har unika publika ytor och det är här som förvandlingen kommer att märkas som mest. Många göteborgare har en relation till hotellet från förr och det skall bli spännande att få visa upp oss i ny skrud, fortsätter Jessica Rivle.

En fantastisk skatt

Hotellet öppnade 1986 och var en stor och påkostad satsning av internationell klass.

- Arkitekturen i Scandinavia är pompös med gedigna material som marmor, koppar och masurbjörk. En fantastisk skatt. Vi vill bygga vidare på temat med epoker och att tre rumskoncept skall andas varsin tydlig tidsperiod, säger Nina Lindholm VD för We are Visuals som fick uppdraget att ta fram rumskoncepten.  

Om Radisson Blu Scandinavia Hotel

Radisson Blu Scandinavia Hotel, beläget vid Drottningtorget i Göteborg, öppnade 1986 i Sheratons regi. Hotellet har 351 hotellrum, 16 möteslokaler varav en bankettsal med kapacitet för 500 personer, fitness center, restaurang & bar. Sheraton blev sedemera Radisson SAS och 2009 förvärvade Rezidor hotellkedjan och varumärket ändrades till dagens Radisson Blu. Sedan årsskiftet ägs och drivs Scandinavia som ett franchisehotell av Balder Hotel Holding AB.

Läs mer och boka din nästa konferens eller kickoff på Radisson Blu Scandinavia Hote på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.