Rymdäventyret Moving to Mars gör internationell turnépremiär på Tekniska - | Konferensvärlden
Moving To Mars
Mötesnytt > Rymdäventyret Moving to Mars gör internationell turnépremiär på Tekniska

Rymdäventyret Moving to Mars gör internationell turnépremiär på Tekniska

Event Efter besöksrekordet med Robots storsatsar Tekniska museet nu på att ta ännu en internationell succéutställning till Stockholm. I sommar flyttar the Design Museums kritikerrosade utställning Moving to Mars in på Tekniska – det första internationella stoppet på världsturnén.

21 januari 2020,

Planeten Mars har fascinerat människan i tusentals år, och våra drömmar om att en dag sätta foten på den röda planeten kan snart bli verklighet. The Design Museum i London har skapat en upplevelse som tar dig dit med alla sinnen, där du inte bara kan känna lukten, ljuset, och sanden under dina fötter utan även kliva in i en fullskalig boendemiljö.

Moving to Mars är en utställning utöver det vanliga. Som besökare får du känna hur det skulle vara att stå på planetens karga yta, hundratals miljoner kilometer från ditt hem på jorden. Med utgångspunkt i designen får vi ett nytt perspektiv på hållbar innovation, där materialval, form och teknik är livsavgörande, säger Fanny Söderström Aupeix, utställningschef på Tekniska museet.

Med 150 föremål från tidigare rymdresor och prototyper för framtidens marsresor berättar Design Museum om den stora utmaningen att ta människan till Mars – kanske mänsklighetens största äventyr någonsin. Varje liten detalj måste tänkas igenom – inte minst för den 7 månader långa resan dit, men också hur vi ska leva och överleva när vi väl kommit fram, vilka kläder vi har på oss, vad vi ska äta och hur vi ska bo.

En stor del av våra förberedelser för ett liv på Mars handlar om att in i minsta detalj ta tillvara på knappa resurser, att minimera slöseri med energi, vatten, mat och avfall, och hur vi ska överleva i planetens ogästvänliga klimat. Utställningen avslutar med att ställa frågan om vi verkligen ska flytta till Mars, eller om de insikter vi fått istället kan användas för att ta hand om den planet vi bor på.

Om Moving to Mars

  • Visas först på the Design Museum i London oktober 2019 till februari 2020
  • Öppnar på Tekniska museet i Stockholm 4 juli 2020 och visas till 7 mars 2021
  • Utställningen innehåller ca 150 föremål inklusive originalfrån NASA, ESA och SpaceX och några av de största namnen i designvärlden

Highlights i utställningen

Mars Habitat av Hassell I samarbete med Eckersley O’Callaghan (EOC)

Kliv in i ettMars-boende, designbyrån Hasells lösning på NASA:s utmaning att skapa en 3D-utskriven boendemiljö. I den interaktiva miljön bjuds besökare in att prova hur det skulle vara att leva och arbeta på Mars.

Modekollektion förMarsresenärer - SS20 ‘New Horizons’ avRÆBURN

Se senaste Mars-modet skapat av designbyrån RÆBURN. Kollektionen SS20 bygger på återanvändning av NASA:s lättviktiga isoleringsmaterial, skapade för att effektivt klara temperaturväxlingar påj orden, i rymden och på den röda planeten.

Mars Habitat av Foster + Partners

Se modeller av hur vi kan konstruera ett 3D-printat boende för att både människor och robotar ska klara ett liv iden sandiga marsmiljön. Designat av Foster + Partners.

Upplev Mars med alla sinnen i ‘On Mars Today’ multisensory experience

Strålning från solen och rymden, iskallt klimat och luft som inte går att andas – Mars är en ogästvänlig plats för oss människor. Ta ditt första steg på den röda planeten och upplev med flera sinnen hur Mars känns – doften, ljudet och gruset under dina fötter. Den franska parfymtillverkaren Nicolas Bonneville of Firmenich har skapat doften "Utopia Planitia" speciellt för utställningen.

Läs mer om Tekniska museet och boka din nästa konferens i kombination med en rolig aktivitet på Konferensguiden.se. Kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.