Scandic halverar sina koldioxidutsläpp - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Scandic halverar sina koldioxidutsläpp

Scandic halverar sina koldioxidutsläpp

2007 satte Scandic upp målet att bli koldioxidneutralt till år 2025 och på fyra år har man nått delmålet att halvera utsläppen. Scandic använder nu uteslutande förnybar energi från vind och vatten i alla de nordiska länderna. Fram till nyligen gjordes detta bara i Sverige och Norge.

29 mars 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

– Vi såg över vår förbrukning och våra energiavtal. Vi har aktivt sökt efter nya sätt att minimera vår miljöpåverkan. Det senaste steget är att bara använda vatten- och vindkraftsel i alla våra hotell i Norden, säger Inger Mattsson, hållbarhetsansvarig i Scandic.

Scandic övervakar sin energiförbrukning månad för månad. Sedan mätningarna började 1996 har Scandic sänkt sin energiförbrukning med 35 % och koldioxidutsläppen med 64 %, från 4,4 till 1,6 kg koldioxid/gäst och natt.

I Sverige och Norge har koldioxidutsläppen minskat till 0,3 kg koldioxid/gäst och natt. I Danmark minskade de med 69 % mellan 2010 och 2011. Under samma period minskade utsläppen i Finland med 40 % till 4,7 kg koldioxid/gäst och natt.

– De 1,6 kilo som vi nu släpper ut ska bli noll. Detta är det sista steget och den största utmaningen. Fjärrvärmen måste bli fossilfri. Vi ska lägga fram våra önskemål för politiker och fjärrvärmeleverantörer. I vårt arbete tar vi också med våra affärsresor i beräkningen. Vi ska ta fram en tuffare resepolicy för att öka andelen tågresor och minska utsläppen från våra företagsbilar. En annan faktor är den gas som används i våra kök. Vi byter ut gasspisarna när vi renoverar, ofta mot induktionsspisar, säger Inger Mattsson.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.