Skogsfloating - ny konferensaktivitet på Vann - | Konferensvärlden
Skogsfloating på Vann.
Mötesnytt > Skogsfloating - ny konferensaktivitet på Vann

Skogsfloating - ny konferensaktivitet på Vann

Mötestrender Som första anläggning i Bohuslän kan Vann Spa Hotell Konferens erbjuda sina gäster den nya konferens- och avslappningsaktiviteten Skogsfloating. I samarbete med upplevelsebolaget Friluften som har utvecklat konceptet, har Vann uppfört ett eget skogsfloatingrum under trädkronorna en kort promenad från hotellet.

3 mars 2017,

– Skogsfloating handlar om att ta intryck av naturens uttryck och frigöra nya tankar och idéer i kreativa samtal och möten, säger Susanne Åhlund, hotellchef på Vann Spa Hotell Konferens.

Skogsfloatingrummet har plats för upp till 12 deltagare i specialdesignade skogsfloatingstolar som är upphängda som hängmattor i en ring runt en gemensam central mittstolpe. Deltagarna ligger insvepta i yllefiltar och kuddar vilket ger en känsla av viktlöshet och en upplevelse av att sväva fritt under trädkronorna.  

– Genom att justera höjden på den gemensamma mittstolpen förändras vinklarna på skogsfloatingstolarna. Det i sin tur förändrar förutsättningarna för avslappningen eller samtalet och de intryck som deltagarna får av varandra och av den omgivande naturen.

Med Skogsfloating breddar Vann sitt utbud av konferensaktiviteter utomhus och är en del av hotellets satsning på att inspirera sina gäster att prova på en mer aktiv och hälsosam livsstil.

– Vi vill ta tillvara vårt naturnära och avkopplande läge intill Gullmarsfjorden och få våra besökare att verkligen upptäcka hur mycket kraft och näring som finns att hämta i naturen. Därför har vi på Vann också byggt ett utomhusgym och en hinderbana. Dessutom arrangerar vi ett flertal olika utomhusaktiviteter som yoga, ståpaddling, kajak, klättring, löpning, vandring och geocoaching, berättar Susanne Åhlund.

Bakom idén med skogsfloating står upplevelsebolaget Friluften. Ett företag som har specialiserat sig på utomhuspedagogik som flyttar lärandet från den invanda, traditionella klassrums- eller föreläsningsmiljön ut i naturen för att skapa direktupplevda, autentiska inlärningssituationer.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande att tillsammans med Vann ha byggt det allra första skogsfloatingrummet i Bohuslän. Det är i år 10 år sedan idén tog form och den allra första anläggningen uppfördes efter inspiration från naturfolk i Amazonas och sittningen i en ring som är den naturliga utgångspunkten för ett engagerat och deltagande samtal. Det liggande samtalet har även visat sig bli ett mer öppet och avslappnat samtal som ofta genererar nya lösningar på gamla problem, säger Anders Johansson, vd på Friluften.

Skogsfloatingrum finns idag på fem olika platser i Sverige och på en anläggning i Holland.

Läs mer om Vann på Konferensguiden.se och boka din nästa konferens här. Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.