U&Me hotel tog silver i tävlingen Gold Key Awards - hotellbranschens Oscars - | Konferensvärlden
U&Me hotel, Umeå
Mötesnytt > U&Me hotel tog silver i tävlingen Gold Key Awards - hotellbranschens Oscars

U&Me hotel tog silver i tävlingen Gold Key Awards - hotellbranschens Oscars

Prisbelönta Nyligen avgjordes tävlingen Gold Key Awards som hölls på anrika Waldorf Astoria i New York. Tävlingen är USAs äldsta och viktigaste tävling för hotellindustrin. U&Me hotel tog hem silver för såväl ”Bästa hotell Midscale” som ”Bästa rum Midscale”.

11 november 2015, uppdaterad: 11 maj 2016

Vi är otroligt stolta och glada för U&Me hotels två andraplatser och för att kunna titulera oss som det näst mest innovativa hotellet i världen. Man kan inte vara annat än enormt ödmjuk i dessa sammanhang och det är en ynnest att vara här och att konkurrera på denna nivå med andra hotell från precis hela världen, säger ägaren Markus Olsson direkt från Gold Key Awardsgalan i New York.

U&Me hotel är Umeås senaste hotelltillskott och ritat av den tidigare prisbelönta arkitektbyrån Snøhetta. Göteborgsbaserade Stylt Trampoli har i sin tur stått för koncept och inredningsdesignen.

I kategorin ”Bästa hotell Midscale” utmanade U&Me med ett nytänkande hotellkoncept där hotellet tankar kraften och DNA’t ur stadens nya kulturhus Väven. Gästen checkar själv in på stadens nya inomhustorg där café, bageriet, Gotthards krog och delikatessbutiken DUÅ gör att gästerna möter Umeåborna redan vid incheckningen och där torget agerar lobby. Genom hotellets ad-dons på umehotel.se kan gästerna också köpa till eller inspireras till aktiviteter och upplevelser i Väven och staden.

I kategorin ”Bästa rum” har U&Me imponerat med sina 162 rum som går från att vara smarta och kompakta till extravaganta och luftiga sviter. Alla sängar är riktade utåt, med utsikt över älven eller staden. Förutom kvalitet i design och arkitektur gör också det centrala läget och integreringen med Väven U&Me till ett helt unikt hotell på grund av möjligheterna och upplevelserna under ett och samma tak.

Från nykomling till självklar utmanare
Förra året satte grannen och systerhotellet Stora Hotellet Umeå på hotellkartan med sin vinst i kategorin ”Bästa nykomling” under Boutique Design Awards i London. Prisutdelningen för det åtråvärda ”Gold Key Awards For Excellence in Hospitality Design” gick i år av stapeln för 35:e gången den 9 november på Waldorf Astoria i New York. Åtta domare, internationellt erkända inom hotellbranschen, beslutade vilket hotell som kammade hem vinsten i de olika kategorierna. Priset belönar och uppmärksammar världens mest kreativa och innovativa nya hotelldesign, vilket betyder att Umeå och U&Me nu topprankas som nummer två i världen.

Vinnare i kategorin ”Bästa Hotell Midscale”: Drake Devonshire Inn i Wellington, Ontario, Kanada.

Andra finalister i kategorin ”Bästa Rum Midscale”: Drake Devonshire Inn i Wellington, Ontario, Kanada

U&Me hotel tillhör Blå Huset, som är en oberoende, familjeägd upplevelsekoncern inom verksamhetsområdena hotell, restaurang- och konferens med basen i Umeå. Blå Huset står för starka, kvalitativa och unika upplevelser och har bland annat världens bästa nya Boutique hotel och en av världens coolaste restauranger i portföljen.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.