Unik personalpolitik på Skogshem & Wijk - | Konferensvärlden
Philip Flach – övre raden, 3e från vänster, svart kostym. Christoffer Frances – övre raden, mitten, vit skjorta.
Mötesnytt > Unik personalpolitik på Skogshem & Wijk

Unik personalpolitik på Skogshem & Wijk

På nya platser När pensionsdagen närmade sig för restaurangchefen Christoffer Frances, tog Skogshem & Wijks VD Thomas Nagel beslutet att ta sig god tid att hitta den absolut bästa efterträdaren. Han ville se till att den nya restaurangchefen skulle få ordentligt med tid för att lära sig från mästaren, som med sina 38 år här på anläggningen hade så enormt mycket kunskap att förmedla att den inte skulle rymmas i bara någon månads överlämning. Och Thomas lyckades…

26 augusti 2022,

Han anställde den mycket erfarna Philip Flach som nu sedan april 2022 har jobbat sida vid sida av Christoffer ”Frasse” Frances och så småningom har tagit över rodret, med Frasse som värdefullt bollplank kvar i bakgrunden. I en bransch som skriker efter personal, har detta varit ett extremt generöst och genomtänkt sätt av VD:n att säkra kvalité och ta hand om sin personal. Och detta är ingen engångsföreteelse. Företaget har en gedigen policy när det gäller just upplärning, vidareutbildning och personalvård.

Philip, som nu är riktigt varm i kläderna som restaurang- och hållbarhetschef på Skogshem & Wijk, har en gedigen bakgrund i besöksnäringen. Redan på 90-talet började han som servitör och bartender på bla. Wasahof och Nya Sällskapet. Sedan har han både varit hovmästare och restaurangchef på flera restauranger. Några exempel är Bistro Nouveau där han var projektledare vid uppbyggnaden och sedermera restaurangchef, Restaurangchef på Sjökrogen Pampas Marina och hovmästare vid Häringe Slott. Han var också med på (ny)öppning av bl.a. Spritmuseum Djurgården och White Guide listade Svartsjö Krog. Han är dessutom Generalprovidör för Sällskapet Par Bricole som grundades 1779 av Carl Michael Bellman och har ansvar för sällskapets alla stora fester och middagar. Förutom ett stort intresse i vad naturen kan ge i form av mat och dryck, älskar Philip service över allt. Någon gång under resan har Philip fått epitetet ”Mr Hospitality”, något som verkligen passar in på Skogshem & Wijk som alltid sätter gästen i fokus.

Philip tar även över som hållbarhetschef och ärver ett väl genomfört arbete som har pågått i många år. ”Vårt arbete med bla. Svanenmärkning ger en bra förutsättning för framtida krav och vårt samarbete med leverantörer som lägger stor vikt på hållbarhet gör att vi har en genomgående prioritering på hållbarhet”. Han tillägger att ingen kan göra allt, men att alla kan göra något.

För Philip var detta sätt att få en sådan välplanerad upplärning en helt ny erfarenhet.
”Jag är imponerad av att allt var så välorganiserat när jag började arbeta här, så är det inte på andra ställen. Det fanns ett gediget introduktionsschema så jag lärde känna hela anläggningen, från reception och hotellet till fastighet, köket och sälj- och marknadsavdelningen. Anläggningen har ju fantastiska möjligheter. Skogshem & Wijk är verkligen skapad för möten och har underbara miljöer både ute och inne. Kombinationen av naturen och alla växter mot den hårda funkisbyggnaden är så vacker. Jag blir lugn när jag kommer hit. Det är en härlig blandning av färg och form där alla tidseror får plats”. Om just personalpolitiken säger han: ”Det känns tryggt att det är så många medarbetare som har jobbat här länge. Det tyder på att medarbetarna trivs och kan utvecklas. Christoffer är en fantastisk mentor, god arbetskollega och bollplank som har stått bakom och bredvid mig och som frikostigt har delat med sig av sin enorma kunskap om vad Skogshem & Wijk står för. Det är ovärderligt”.

Läs mer om Skogshem & Wijk på Konferensguiden.se och boka din nästa konferens här.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.