Världsmästare tar nya trenden till Sverige - | Konferensvärlden
Foto: Kristofer Hedlund
Swing by Golfbaren
Foto: Kristofer Hedlund
Minigolf,  Mary Pickford
Mary Pickford. Hollywoodstjärna som startade egen minigolfbana på 30-talet.
Mötesnytt > Världsmästare tar nya trenden till Sverige

Världsmästare tar nya trenden till Sverige

Mötestrender I London är minigolf en stark nöjestrend som med Swingers – The Crazy Golf Club i spetsen, har exploderat de senaste åren. Sverige ligger inte långt efter. Första inomhusbanan i centrala Stockholm öppnade för precis ett år sedan och snart kommer fler. Det är Hans Olofsson, före detta världsmästare i bangolf, som ligger bakom Stockholms första renodlade minigolfrestaurang – Swing by Golfbaren, som nu firar 1 år den 10e februari.

8 februari 2018,

För att haka på den generellt starka nöjestrenden i Sverige att kombinera mat, dryck och aktivitet planerar Golfbaren att öppna 10 ställen i Sverige. Där flera blir inomhus, var och en med sin egen nisch och charm. Men gemensamt för samtliga är berättandet om minigolfens historia genom åren och inspirationen till just Swing kommer från 1930-talets minigolf på Manhattans hustak & bakgårdar. Där helheten visar upp en stilfull minigolfmiljö för större företagssällskap, kompisgäng, familjer och för dem på date. Här bjuds gästerna på helkvällar med minigolf, mat, dryck och musik. 

- Nu hakar vi på den internationella minigolfboomen här i Sverige och jag tror på en stark utveckling de närmaste åren. Swing ska ge besökare en förflyttning i tiden där 30-talet ligger i centrum. Det går utmärkt att spela festklädd och t.o.m. i högklackat – även om man kanske vill sparka av sig dem om man vill utmana mig, berättar Hans Olofsson, som är flerfaldig världsmästare i minigolf.

Hans Olofsson har aldrig kunnat släppa minigolfen som präglade hans uppväxt med stora svenska och internationella framgångar. En civilekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm var vägen in i affärslivet, men minigolfen har ändå alltid fått ta sin plats. Nu kommer studierna i ekonomi och företagande väl till pass när han med eget kapital satsar all sin tid på minigolf för alla.

- Minigolfen är min passion. Och jag vill tillgängliggöra den för många fler på ett modernt sätt som passar oss idag. Det ska vara sofistikerat men alls inte stelt. Tänk dig en härlig 30-talsfest extra allt – utan röken förstås, fortsätter Hans. Vi har även höga ambitioner avseende den mat & dryck som serveras.

Swing by Golfbaren ligger i Boulebars gamla lokal på Surbrunnsgatan 46 i Stockholm. På totalt 900 kvadratmeter spelar gästerna nu 12 hål minigolf på Hans Olofssons egna designade banor. Halvvägs finns Back Alley Bar för den som vill ta ett pit stop med en bit mat eller ställets egna öl. Swing rymmer förutom matsalen för 80 personer även en speakeasy-bar tillägnad Mary Pickford och Hans eget Livingroom med ytterligare 6 världsunika minigolfhål i en helt privat miljö.

Konceptet Golfbaren finns än så länge på ytterligare tre utomhusbanor (Kristineberg och Aspudden samt Allen i Göteborg) och till 2020 ska enheterna vara 10 stycken runt om i Sverige. Som en ledstjärna i etableringarna finns hela tiden Mary Pickford, 20-talets stora Hollywoodstjärna som lanserade sin egen minigolfbana i Hollywood, USA 1930. Till Sverige kom minigolfen 1931. Första banan var på Liseberg i Göteborg.

Läs mer om Swing by Golfbaren på Konferensguiden.se och boka er nästa kickoff här. Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.