Vasateatern öppnar på nytt med stor världspremiär - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Vasateatern öppnar på nytt med stor världspremiär

Vasateatern öppnar på nytt med stor världspremiär

Nöje Hösten 2016 återuppstår Vasateatern i Stockholm som kultur- och eventscen integrerad med Scandic Grand Central. Joe Labero lägger världspremiären på sin nya föreställning A Magic World på den anrika teatern. Showen har premiär den 13 oktober 2016 och blir en hyllning till 1800-talet och dess myter.

21 december 2015,

Vasateatern har varit stängd i sju år och nästan lika länge har Joe Labero hållit sig borta från de nordiska magi-scenerna. Nästa år kommer båda tillbaka med besked när Labero gör sin allra första föreställning på en teaterscen i Sverige på just Vasateatern.

­­– Vi är fantastiskt glada över att en världsartist som Joe Labero gästar Vasateatern nu när han väljer att komma hem igen efter flera år utomlands. Att sätta upp en magishow på teatern kommer att visa vilka möjligheter scenen erbjuder gästande artister säger Mikael Jernberg som tillsammans med My Blomgren ansvarar för scenproduktionerna på Vasateatern.

Den kommande föreställningen utspelar sig omkring 80 år före magikerns egen födelse. Inspiration till föreställningen har han hämtat från miljöer och mystiken i Edward Nortons film ”The Illusionist”, som utspelar sig i Wien kring 1890. Labero knyter ihop de ungersk-österrikiska miljöerna med stockholmska motsvarigheter och väver även in teaterhistoriken på Vasateatern, vilken i sig invigdes 1886.

– Föreställningen blir inte Copperfield eller Criss Angel, snarare Harry Houdini eller Max Malini.Den gamla tidens magihjältar. Det blir naturligtvis specialskriven musik, men jag kommer även använda mig av musik som Offenbachs, som spelades under de första åren i Vasans historia. Ouvertyren till Orpheus i Underjorden är ju som klippt och skuren för en pampig magifinal, säger Joe Labero.

Men föreställningen ska inte bli en historielektion. Familjer som fängslats av Harry Potter-filmerna kommer få sitt, samtidigt som Laberos signum, fingerfärdiga kort-trick och salongsmagi kommer att ha en given plats. Även några storslagna maginummer kommer att finnas med. Joe Labero bjuder på ett begränsat antal föreställningar och biljetterna kommer att släppas den 19:e december via Ticnet. A Magic World med Joe Labero produceras av Krall Entertainment.

Förutom Joe Labero pågår just nu förhandlingar med artister och olika konstellationer som kan komma att uppträda på Vasateatern. Under 2016 kommer repertoaren att vara blandad men under 2017 planeras det för längre produktionsperioder.

Fakta om Vasateatern
Efter att Stockholms klassiska privatteater legat i malpåse sedan 2009 återuppstår den nästa år i ny skepnad. En livaktig kulturscen för teater och musik blir verklighet när den praktfulla teatersalongen förenas med Scandic Grand Central. Utformningen av Vasateatern är ett samarbete mellan Nordens ledande hotelloperatör Scandic och fastighetsägaren KLP Fastigheter. Teatern kommer att hyras ut till produktionsbolag som sätter upp musik-, teater- och dansföreställningar. Med Vasateatern kommer Scandic Grand Central arrangera konferenser, events och bankettmiddagar för upp till 1 000 personer.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.