"Artist in Residence" på Nordic Light Hotel - Sara Varga först ut - | Konferensvärlden
Sara Varga på Nordic Light Hotel
Nyheter > "Artist in Residence" på Nordic Light Hotel - Sara Varga först ut

"Artist in Residence" på Nordic Light Hotel - Sara Varga först ut

Nöje Artisten och konstnären Sara Varga är först ut som ”Artist in Residence” på Nordic Light Hotel i Stockholm. Sara Varga kommer att vara på hotellet - med lobbyn som sin arbetsplats - under två veckors tid, mellan den 17 februari och den 2 mars. Tavlorna kommer sedan visas upp på en vernissage sista dagen på projektet, den 2 mars.

18 februari 2016, uppdaterad: 18 februari 2016

- Konstnärskapet och målandet har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag ser toner i färger så musiken och konsten har för mig alltid gått hand i hand. Det ska bli fantastiskt roligt att nu flytta in på Nordic Light Hotel och få skapa i en ny miljö. Det är ett härligt levande hotell så är säker på att inspirationen kommer att flöda! säger Sara Varga.

Sara har under det egna varumärket Varga Design formgivit både inredningsaccessoarer och smycken samt genomfört flertalet framgångsrika konstutställningar genom åren. Nu är det alltså dags för Nordic Light Hotel att under två veckors tid välkomna artisten och överlåta lobbyn som konstnärsstudio. Samarbetet är är en del av Nordic Lights projekt Artists in Residence där de tillfälligt bjuder in konstnärer att bo, leva och skapa på hotellet.

- Vi har fått in flera hundra ansökningar och har nu valt ut de fem första konstnärerna där Sara Varga är först ut. Det är en spännande blandning av kända och okända konstnärer som vi ser fram emot att välkomma till oss. Under året kommer vi ha totalt nio kreativa personer på besök i projektet, säger Lorenzo Guida, Concept Manager på Nordic Light Hotel.

Vernissage 2 mars klockan 19.00 då Sara Varga även för första gången framför ett smakprov från den kommande skivan.

Om Sara Varga
Idag kan Sara titulera sig både konstnär, låtskrivare och artist med tre släppta album i bagaget, och ett fjärde på väg. År 2011 fick Sara sitt stora genombrott då hon tog sig till final i Melodifestivalen med låten "Spring för livet". Framgången lät sig inte dröja och snart toppade låten både Svensktoppen och Finsktoppen. Inom loppet av ett år släppte Sara två skivor, varav albumet "Spring för livet" sålde platina. Under denna tid gav Sara även ut sin andra bok, "Min inre röst" samt skrev, tillsammans med Lars Hägglund, musiken till filmen ”Bäst före”.

Nordic Light Hotel är medlem i Design Hotels™. Hotellet präglas av ljusets, konstens och människornas skiftningar och nyanser. Kostnadsfri bokninghjälp på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.