Eskilstuna Parkfestival med fokus på musik, kultur och miljösmarta upplevelser - | Konferensvärlden
Nyheter > Eskilstuna Parkfestival med fokus på musik, kultur och miljösmarta upplevelser

Eskilstuna Parkfestival med fokus på musik, kultur och miljösmarta upplevelser

Nöje Eskilstuna Parkfestival är Eskilstunas officiella stadsfestival. Festivalen kommer i år genomföras den 6-8 augusti på området kring Strömsholmen, Hamngatan och Nybroparken. Även i år stängs Hamngatan av för biltrafik mellan Nybron och Drottninggatan för att skapa ett sammanhängande festivalområde. Det är fri entré under hela Eskilstuna Parkfestival som också för tredje året Miljödiplomeras enligt Svensk Miljöbas kravstandard för event.

24 juni 2015, uppdaterad: 24 juni 2015

Årets huvudartister på Parkfestivalen är Zara Larsson, Tove Styrke och Markus Krunegård. RIX FM Festival gästar Parkfestivalen med en storslagen show med artister som Molly Sandén, Albin, Dinah Nah, Isa, Simon Erics och Anton Ewald. Fler artister kan tillkomma.

I övrigt kommer de två scenerna på Strömsholmen alterneras av artister som Jonathan Johansson, Elin Ruth, Solen, Mariette, Hurricane Love, Linnea Olsson, Bröderna Lindgren, Mike Beat & His Hopeless Strummers, Milad Bahi & Hanin Band, Monarken, Key Town Harmony, Volvo Musikkår med gäster, en latinamerikansk festival och två eftermiddagsprogram för de allra yngsta i regi av Scenföreningen Loppan.

På Eskilstunaån arrangeras en kappsegling, seglarskola och möjlighet att prova-på segling. Eskilstunaborna kan också ta en tur med Ångslupen Gerda som fyller 150 år. Vid Hamngatan och Nybroparken etableras ett utställar-, och aktivitetsområde där föreningslivet och organisationer visar upp sin verksamhet. Det arrangeras även bakluckeloppis, en fordonsträff för veteranfordon, Eskilsphenia och Ung fritid arrangerar street basket och andra aktiviteter i Street Fun.

I anslutning till Parkfestivalen arrangeras även Munktellstadskalaset i Munktellstaden där man bland annat kan prova på roliga idrotter, teknikpyssla och testa sina kunskaper i en kulturtipspromenad. Barnen kan springa Munktellstadsloppet och museet arrangerar en maskinparad.

På Strömsholmen byggs ett stort restaurangområde i regi av Calles Kök där besökarna serveras ekologisk och närproducerad mat och dryck med god magkänsla. Parkfestivalen gästas också av tre av Stockholms mest populära foodtrucks: Fred’s foodtruck, Indian street food company och Funky Chicken food truck.

- Målsättningen har varit att alla eskilstunabor ska hitta något i programmet som de tilltalas av och vi har jobbat hårt för att få till en bredd och kvalité i programmet. Jag är nöjd med årets upplägg och det ska bli intressant att samla alla aktiviteter på ett område kring Strömsholmen hälsar Micke Lönngren, Evenemangschef på Destination Eskilstuna, som tror på rekordpublik och håller tummarna för magiska sommarkvällar.

- Personligen ser jag fram mot att ta med familjen till Loppans barndagar och Bröderna Lindgrens barnshow som även passar alldeles utmärkt för vuxna. Missa inte heller Jonathan Johansson, Solen och fantastiska cellisten Linnea Olsson.

Programmet och eventuella ändringar presenteras på eskilstuna.nu/festival

Taggar/Etiketter
Evenemang  Musik & underhållning  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.