Färgsprakande Trädgårdsfest på Sofiero - | Konferensvärlden
Nyheter > Färgsprakande Trädgårdsfest på Sofiero

Färgsprakande Trädgårdsfest på Sofiero

Event Sofiero slott och slottsträdgård bjuder in till tre färgsprakande dagar fyllda av nyskapande trädgårdsinspiration, rådgivning och dofter från en mängd uttrycksfulla blomsterinstallationer. I den sensommarvackra slottsparken möts nybörjare, trädgårdsfantaster och de främsta experterna mellan den 28-30 augusti under Den stora Trädgårdsfesten.

17 augusti 2015,

I slutet av augusti är det för nittonde gången dags för Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero, ett av Sveriges mest populära trädgårdsevenemang. Under tre dagar kan besökarna njuta av inspirerande trädgårdskonst i 26 idéträdgårdar och få massor av gratis tips och råd om trädgård och odling från experter och inspiratörer. Programledaren och tv-producenten Doreen Månsson dukar upp ett vackert afternoon tea- bord och finns på plats under hela helgen för att prata om trädgård och odling.

Trädgårdsgraffitti och jordskola
Trädgårdsfesten är ett evenemang där det kreativa och gränslösa trädgårdsskapandet står i fokus. Street art och trädgård möts till exempel i en högst unik graffittiinstallation av gatukonstnärerna Add More Colors. I år finns även en utökad rådgivningdel, där besökarna kan prata med trädgårdsexperter inom en mängd olika områden. Det digra scenprogrammet leds under lördagen och söndagen av trädgårdsprofilerna Anders Stålhand och Sara Bäckmo.
- Parken kommer att sjuda av skaparglädje och trädgårdskonst. Det blir en levande Trädgårdsfest där vi verkligen vill uppmana besökarna att ta tillfället i akt att prata med årets trädgårdsexperter och designers för att få mer kunskap och inspiration till den egna trädgården. Det finns en mängd olika saker på programmet, ingen av dagarna kommer att vara den andra lik, säger Eva Hansson, projektledare på Sofiero.

Kreativa idéträdgårdar
Idéträdgårdarna är en viktig ingrediens under Trädgårdsfesten. Olika kreatörer skapar trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna nya och intressanta idéer till den egna trädgården. Bland årets trädgårdsskapare finner vi bland annat tv-profilen John Taylor och Linnéa Dickson från Slottsträdgården i Malmö, samt den internationellt kända danska floristen Annette von Einem. Det blir besök från Dalarna i Christina Högardh-Ihrs blomsterängslycka ”Dalarnas Lustgård”, och i ”En queer badhistoria” undersöker Anna-Mia Fors från SLU Alnarp hamambadetoch trädgården som social och sexuell fristad. - Det är en oerhört stor variation på idéträdgårdarna i år. Den yngste deltagaren är sju år gammal och de äldsta deltagarna kommer från äldreboenden i Helsingborg, vilket är väldigt roligt. Besökaren kan uppleva allt från stort och spektakulärt till enkelt och jordnära, säger Eva Hansson.

Närproducerad mat och marknadsmyller

Under Trädgårdsfesten ges möjlighet att låta sig lockas av såväl närproducerad mat som av spännande trädgårdsprodukter. I Trädgårdsköket lagar stjärnkockarna Marcus Nemrin och Rikard Nilsson mat på säsongens skörd från trädgården och bjuder publiken på trevligt prat och provsmakning. Ett gemytligt marknadsmyller skapas på Matgatan och på den kungliga fotbollsplanen bland det hundratal försäljare som ställer ut sina varor under hela helgen.

Hela programmet finns på www.sofiero.se/tradgardsfesten
Följ oss också på www.facebook.com/sofieroslottstradgard och på Instagram @sofieroslott

Vad: Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero
Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg
När: 28-30 augusti kl 10-18

Taggar/Etiketter
Evenemang  Natur  Skåne  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.