Hotel Tylösand firar 20 år - | Konferensvärlden
Nyheter > Hotel Tylösand firar 20 år

Hotel Tylösand firar 20 år

Hotell För 20 år sedan, den 7 juli 1995, blev Björn Nordstrand och Per Gessle samtidigt pappor till Hotel Tylösand vilket kanske inte direkt var planerat, men bägge hade rötterna i Halmstad och tanken på ett eget hotell blev till slut oemotståndlig. Nu - 20 år senare - är succén ett faktum och resultatet svensk hotellhistoria avdelningen lyckade satsningar.

4 juli 2015,

De oväntade ägarna 1995 var den erfarna affärsmannen Björn Nordstrand, slipad inom Bonnierkoncernen under många år och senare medialegend på TV4. I andra ringhörnan Per Gessle, världsstjärna, popsnille och oslagbar singer-songwriter. Dock mer hemma i skivstudios och på rockscener än i styrelserum.

Så gick det som det gick – ljuv musik uppstod. På hotellet blev det upprustning, modernisering och nytänkande.

Först in var ett stort Spa precis när Spavågen svallade som värst. Så kom konsertverksamhet, nattklubb, disco med en kö lång som en sommarnatt, flera olika restauranger och en konferensdel XXLarge. Där har många av våra största och mest betydelsefulla företag och organisationer varit återkommande gäster. Mycket av det som senare landar ute i samhället har först sagts på en konferens i Tylösand.

Hela tiden fortsatte förändringen. Hotellets fria ytor har förvandlats till ett spektakulärt konstgalleri med tyngdpunkt på fotokonst i världsklass, ofta porträtt av kända ansikten. Redan i lobbyn välkomnas gästerna för övrigt av Hans Majestät Konungen via Bruno Ehrs foto tillsammans med Ernst Billgrens rävhuvud i mosaik. Också det senaste nytillskottet Strandhuset är en avantgardistisk arkitekturupplevelse mellan himmel och jord.

Nu firar Hotel Tylösand 20 år med kaffe och jubileumstårta. Lagom till firandet kom dessutom beskedet om att hotellet än en gång blivit nominerade i kategorin ”Sweden’s leading Spa Resort 2015” av World Travel Awards, den internationella reseindustrins motsvarighet till Oscarsgalan.

World Travel Awards etablerades 1993 för att uppmärksamma de bästa aktörerna i den globala rese- och turistindustrin. Med röster från 167 000 resebyråagenter i ca 160 länder är priset idag ansett som branschens högsta utmärkelse.

Hotel Tylösand vann kategorin för spa i Sverige 2012.

Taggar/Etiketter
Evenemang  Hotel Tylösand  Västkusten  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.