Johanna Frelin blir ny vd för Tengbom - | Konferensvärlden
Nyheter > Johanna Frelin blir ny vd för Tengbom

Johanna Frelin blir ny vd för Tengbom

På nya platser Tengbom arkitekters nya vd heter Johanna Frelin och kommer närmast från vd-posten för Hyper Island, ett innovationsdrivet bolag som utbildar framtidens ledare. För sitt ledarskap här tilldelades hon utmärkelsen Årets VD 2013 i kategorin Mindre företag. Tidigare har hon innehaft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen. Rekryteringen är ett avgörande steg i Tengboms långsiktiga målsättning att vara en tongivande och innovativ aktör inom arkitektur och samhällsbyggande.

24 september 2015,

Foto: Philipp Gallon/Studio Gallon
Johanna Frelin har framgångsrikt drivit utvecklings- och förbättringsarbete både på Hyper Island och inom SVT, båda företag i kreativa branscher under snabb och ständig förändring.

– Vi är oerhört glada och stolta över att ha lyckats rekrytera Johanna Frelin till rollen som vd för Tengbom. Johanna är företagsledaren med rätt vision och erfarenhet för att driva den strategiska utvecklingen av Tengbom som ledande arkitektkontor på ett sätt som gagnar såväl kunder som medarbetare, säger Magnus Sjöqvist, styrelseordförande för Tengbom.

Digitalisering, globalisering och urbanisering ställer nya krav och skapar nya möjligheter för gestaltningen av morgondagens arkitektur. Valet av Johanna Frelin som ny vd är ett avgörande steg i Tengboms långsiktiga målsättning att vara en tongivande och innovativ aktör inom arkitekturens och samhällsbyggandets alla områden. Johanna kommer även att bidra till Tengboms kommande utvecklingsresa genom sin gedigna kompetens inom digital utveckling.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma till Tengbom. Jag brinner för utveckling av kreativa organisationer och för samarbete med människor som drivs av ett engagemang och en vilja att skapa förändring. Jag ser fram emot att utveckla Tengboms roll som ledande arkitektkontor tillsammans med alla mina nya kollegor, säger Johanna Frelin.

Johanna tillträder som ny vd på Tengbom i början av 2016. Fram till dess fortsätter Gunilla Haglund i rollen som tillförordnad vd.

Taggar/Etiketter
Miljö  Teknik  Tengbom  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.