Maijid Modirs fotografier på Högberga Gård - | Konferensvärlden
Nyheter > Maijid Modirs fotografier på Högberga Gård

Maijid Modirs fotografier på Högberga Gård

Utställning Fotografen Maijid Modir ställer ut sina fascinerande fotografier i Galleriet på Högberga Gård på Lidingö. Söndagen den 6 september är det vernissage för hans utställning Paradise Doublyexposed på Högberga Gård.

31 augusti 2015,

Maijid Modir framkallar dubbelexponeringar genom att styra överlappningar och skapar därmed konstfotografier som bär flera lager av information och som han själv uttrycker det ”bildar en mångbottnad men sammansvetsad komposition”.

- Min allra första fotorulle blev ett fiasko när instamatik-kameran som jag hade fått som födelsedagspresent verkade vara måndagsexemplaret. Det gick helt enkelt inte att vrida filmen framåt och alla de 12 bilderna fastnade på varandra. Jag var 12 år och redan då, trots allas hånfulla dom, tyckte jag att de "sopiga, mörka och geggiga" bilderna hade något intressant ändå, säger Majid Modir.

Majid Modir har bakgrund som konstnär och fotograf och undervisar bland annat på Beckmans och driver en egen designateljé. Han är flerfaldigt belönad med priser och utmärkelser och sitter i juryn i europeiska och asiatiska Broadcast Design Award (BDA & Promax). Han har tidigare visat sina fotografier i utställningsform men inte i exakt samma komposition som på Högberga Gård.

Högberga Gård bär på en lång och anrik konsthistoria. Första gårdsherren Klas Fåhraeus var konstmecenat och ägde en mycket dyrbar samling. Flera av hans konstverk hänger idag på Nationalmuseum men en liten del av konstskatten finns kvar på herrgården. Med tiden har den kompletterats med moderna verk, i olika tekniker, av olika konstnärer. Och idag kan konstintresserade gäster njuta av såväl klassiska målningar som postmodernistisk fotokonst och tillfälliga gästspel som detta.

- Vi är mycket glada över att Majid Modir valt att ställa ut hos oss. Han är en oerhört begåvad och tar med oss på en konstresa genom flera dimensioner, säger hotelldirektör Tina Dernelid.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.