Nordic Choice Hotels erbjuder asylsökande praktikplatser - | Konferensvärlden
Nyheter > Nordic Choice Hotels erbjuder asylsökande praktikplatser

Nordic Choice Hotels erbjuder asylsökande praktikplatser

På nya platser Migrationsverket och Nordic Choice Hotels inleder ett samarbete som innebär att hotellkedjan tar emot praktikanter till hotell runt om i Sverige. Syftet är att erbjuda de som nu flyr till Sverige en fot in på arbetsmarknaden samtidigt som hotellen får in nya talanger och kunskaper i sin verksamhet.

1 december 2015, uppdaterad: 1 december 2015

– Vi har ett stort behov av personal till våra hotell och här ser vi en möjlighet att både ge de som inget annat önskar än att komma in i det svenska samhället och ut i arbetslivet en fot in på arbetsmarknaden samtidigt som vi själva får in nya kompetens och nya erfarenheter i vår verksamhet. Det här är en win-win för alla parter, säger Ann Ekengren, HR-chef Nordic Choice Hotels Sverige.

Praktikanterna väljs ut utifrån kompetens och vilka behov man har från hotellens sida. På hotellen får varje praktikant en personlig handledare och mentor som kommer hjälpa personen till rätta och ser till att det blir en bra tid på hotellet. Praktiken varar i fyra månader och förhoppningen är att praktiken kommer leda till ett arbete på hotellet.

– Det här är ett bra initiativ av Nordic Choice Hotels att erbjuda våra asylsökande möjligheten att snabbt få komma in i samhället genom att erbjuda praktikplatser. Vi vet hur mycket det betyder för våra asylsökande att de får en meningsfull väntan, säger Martin G Johansson på Migrationsverket.

Samarbetet startade igår den 30 november, då 10 stockholmshotell träffade 30 personer. Två personer är dessutom sedan tidigare redan igång med praktik vid ett av Nordic Choice Hotell.

Samarbetet kommer i första vändan att startar med ett 40-tal praktikanter på 18 hotell i Sverige. Faller projektet väl ut så är avsikten att utöka antalet praktikplatser och hotell. Vid starten är det hotell på följande orter som deltar: Helsingborg, Malmö, Kristianstad, Stenungsund, Göteborg, Stockholm, Nacka, Linköping, Uppsala, Skellefteå, Sundsvall och Luleå.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.