Quality Hotel Winn i Haninge totalrenoveras - | Konferensvärlden
Nyheter > Quality Hotel Winn i Haninge totalrenoveras

Quality Hotel Winn i Haninge totalrenoveras

Mötestrender Nu har Quality Hotel Winn i Haninge stängt för en totalrenovering som beräknas sätta fart i januari. Hotellet töms på möbler och inredningen skänks till skolor runt om i Haninge. Hotellet beräknas öppna igen den 1 september 2016 med en hel del nyheter, bland annat en ny konferensvåning.

14 december 2015,

– Vi strävar efter att skapa Sveriges mest tillgängliga hotell och en mötesplats där alla är välkomna! Den stora utmaningen är att det som är tillgängligt för en person kan vara mindre tillgängligt för en annan, säger Maria Tallén, Hotelldirektör på Quality Hotel Winn i Haninge. 

Anpassade hotellrum
Det byggs totalt 119 nya hotellrum i varierande storlek, varav 12 är fullt handikappanpassade.Det byggs även ytterligare 12 hotellrum som inte uppfyller kraven fullt ut för att få kallas handikappanpassade, dessa anpassas ändå till viss del för olika typer av funktionsnedsättningar. Det kommer också byggas ett antal hotellrum som är anpassade för personer med syn resp. hörselnedsättningar.

– Många personer är tillexempel väldigt rörliga i sin rullstol och har inte alltid behov av ett fullt ut handikappsanpassat rum. Dock så kan duschväggar och mattor ställa till det så de har vi tagit bort i dessa rum. Rummen funkar även för personer som använder sig av t ex rullator, säger Maria Tallén.

Ny konferensvåning
En helt ny konferensvåning byggs på plan 6, vilket utökar möteskapaciteten på hotellet något. Förutom det kommer två stora konferenslokaler med kapacitet för 140 respektive 200 personer byggas på samma våningsplan som hotellets reception och restaurang.

Nytt restaurangkoncept
Quality Hotels populära restaurangkoncept Brasserie X flyttar in och skapar en levande miljö både dag- och kvällstid. Här serveras vällagade, välkända och klassisk maträtter från det franska köket som med smak och stil möter våra skandinaviska mattraditioner.

Lobby och reception
I alla allmänna utrymmen kommer det finnas taktila stråk. Receptionsdisk och bardisk kommer vara i olika höjdnivåer för att skapa en trivsam miljö för alla.

– Vår ambition är att påvisa många bra exempel på smarta lösningar som skapar tillgänglighet utan att tumma på design. Vi vill visa att tillgänglighet inte på något sätt behöver vara tråkigt. Det finns många praktiska lösningar som vi idag tar för givet men som från början är sprunget ur ett tillgänglighetsperspektiv, säger Maria Tallén.

Samarbetspartners
För att skapa en så tillgänglig produkt som möjligt har professionella samarbeten varit viktiga. Jenny Hjalmarsson är sjukgymnast med en doktorsexamen från KTH. Hon har jobbat med tillgänglighet och funktionalitet i ett flertal olika projekt tidigare och drivs av utmaningen att skapa miljöer som kombinerar funktion med estetik.

– I det här projektet är den största utmaningen att hitta lösningar som skapar bra förutsättningar för personer med alla typer av funktionsnedsättningar. Det är onekligen så att det som är riktigt bra för några kan skapa svårighet för andra. Vi måste hela tiden arbeta kreativt för att det ska finnas alternativ för alla.Jag är övertygad om att ett tillgängligt hotell kommer ha miljöer som uppskattas av personer som inte har en funktionsnedsättning. Ett tillgängligt hotell kommer innehålla funktioner som vi inte visste att vi behöver, säger Jenny Hjalmarsson.

Arkitekt som ritat utifrån ett tillgänglighetsperspektiv
Valet av arkitektbyrå föll på Arkitekterna Krook & Tjäder som har flertalet kontor runt om i Sverige.

– Vi har ritat ett koncept utifrån ett tillgänglighetsperspektiv. Designförslaget inspireras även av platsens egna förutsättningar, där det dynamiskt utvecklande och moderniserade Haninge på ena sidan av hotellet möter den stillsamma naturen på andra sidan. Tillgänglighet uppnås genom rumslig tydlighet, kontraster i inredningens färg och form mot bakgrunden och ett noggrant framtaget belysnings- och akustikprogram, säger Peter Kempf, Arkitekt Krook & Tjäder.

Haninge på frammarsch
Meeri Wasberg, kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen i Haninge:
– Haninge genomgår en utvecklingsprocess, vi bygger stad. Att omvandlas från förortskommun till stad kräver mer än fler bostäder. För att utvecklas som en stad måste det till fler stadsmässiga faktorer och kvalifikationer. Staden måste fyllas med liv, rörelse och framförallt erbjuda en attraktiv miljö att mötas i för både näringsliv och befolkning. Vi är väldigt glada att Quality Hotel Winn i Haninge är med och skapar framtidens mötesplats, säger Meeri Wasberg.

Ett hotell för framtidens Haninge
– Vi kommer långt ifrån att kunna möta alla behov, men strävar så klart efter att bli tillgängligt för så många som möjligt. Med stolthet och glädje vill vi skapa ett hotell för framtidens Haninge. Ett vardagsrum och en mötesplats som är tillgänglig för alla och väljs av många, säger Maria Tallén.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.