Retro, fotografi och samtida konst på Värmlands Museum i sommar - | Konferensvärlden
Nyheter > Retro, fotografi och samtida konst på Värmlands Museum i sommar

Retro, fotografi och samtida konst på Värmlands Museum i sommar

Utställning Efter publiksuccén med National Geographic 125 år har stora utställningshallen fyllts med retro bilder, kläder och prylar, custombilar och motorcykelkonst. Vi vältrar oss i nostalgi, ljuva minnen och retro-trender – men undersöker också vad som finns under den romantiska ytan och ställer oss frågan om inte vår bästa tid trots allt är nu?

10 juni 2015,

I sommarens utställningar bjuds det på retro, nostalgi, ombyggda motorfordon, dokumentärt fotografi, en ny barnutställning, samt svensk och japansk konst – någonting för alla smaker.

- Vi blandar den här sommaren det lustfyllda med det allvarstyngda och konst med populärkultur, allt för att kunna erbjuda någonting för alla. Vi vill att alla ska kunna komma hit för att bli inspirerade och få kunskap. Många som besöker oss kommer tre generationer tillsammans – morfar, mamma och barnbarn, säger Marie Östblom utställningschef på Värmlands Museum.

Sedan ett antal år tillbaka kan man i olika sammanhang se en vurm för 1950-talet och det tidiga 60-talet. Retrotrenden märks i inredning, bilar, mode och underhållning – och ibland också i samtalet om hur vi borde leva våra liv. Men var verkligen allt så härligt som det kan te sig i vår tids pastelltonade backspegel? Vältra dig i nostalgi, ljuva minnen och retrotrender men tillåt dig själv även att se tillbaka med en mer nyanserad blick.

Retromania är en helt egenproducerad utställning där idé, produktion och grafisk formgivning har gjorts i egen regi av Värmlands Museum. Custom Art handlar om customisering av bilar och motorcyklar, med bilder av fotografen Dan Nilsson föreställande detaljer av customiserade fordon samt dokumentärfilmen Rod and customlife om konstformen, livsstilen och hantverket. Utifrån detaljerna i Nilssons fotografier har textildesigner Eva Akre skapat mönstrade textiler som också visas i utställningen.

50 000 såg National Geographic 125 år

När nya utställningar byggs plockas andra ned och summeras. Det står nu klart att jubileumsutställningen National Geographic 125 år blev Värmlands Museums näst största publiksuccé någonsin. 50 000 besökare såg fotoutställningen med magnifika bilder av några av världens bästa naturfotografer genom tiderna. Bara fjolårets internationella storsatsning 1001 inventions har lockat fler besökare.

- Stora internationella utställningar drar stor publik. Den här gången var det i kombination med vårt egna väl genomarbetade pedagogiska program och ett väl fungerande samarbete med skolorna som varit nyckeln, säger länsmuseichef Åsa Hallén.

Taggar/Etiketter
Evenemang  Utställning  Värmland  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.