Scandic söker 300 servicestjärnor i Stockholm - | Konferensvärlden
Scandic Continental
Nyheter > Scandic söker 300 servicestjärnor i Stockholm

Scandic söker 300 servicestjärnor i Stockholm

Event Under våren 2016 öppnar de nya storhotellen Scandic Continental och Haymarket by Scandic i Stockholm. Inför öppningarna påbörjas nu en rekryteringsvåg där 300 nya tjänster skall tillsättas. För att hitta sina blivande servicestjärnor anordnar Scandic två rekryteringsevent, det första redan på måndag den 23 november och det andra efter nyår.

20 november 2015, uppdaterad: 1 december 2015

Rekryteringseventen är unika för Scandic. Metoden för att hitta nya medarbetare skiljer sig stort från traditionell rekrytering. Alla som kommer till eventet blir intervjuade och behöver inte på förhand skicka in sitt CV och personligt brev. Intervjun är kort och påminner om speed-dating där cirka 30 personer samtidigt intervjuar kandidater.

– ­När vi letar efter nya medarbetare fokuserar vi mycket på rätt attityd och inställning. Det är nästan viktigare än formella meriter eftersom vi alltid kan erbjuda utbildning för rätt person, och inställning och servicekänsla kommer inte alltid fram via ett CV om man inte är så bra på att uttrycka sig i skrift. På det här sättet fångar vi upp många duktiga människor, säger Henrik Dider, HR-chef på Scandic Sverige.

Det första eventet som går av stapeln den 23 november fokuserar på att rekrytera medarbetare till Scandic Continental som också är det hotell som öppnar först. Den 1 april öppnas dörrarna för gäster.

– ­ Det är en unik möjlighet att få vara med och öppna ett helt nytt hotell och särskilt ett hotell som Scandic Continental. Det ska bli Stockholms nya affärshub och erbjuda en hotellupplevelse utöver det vanliga för affärsresenären. För att lyckas med det kommer vi att behöva riktigt duktiga medarbetare och de hoppas jag kommer och träffar oss på måndag, säger Peter Storckenfeldt, Hotelldirektör Scandic Continental.

De tjänster som söks till Scandic Continental är bland annat receptionister, husfruar, konferensmedarbetare, housekeeping, servitörer, bartenders och fastighetsskötare.

Utöver behoven på Scandic Continental och Haymarket finns det även lediga tjänster på andra hotell. ­Med på eventet, som väntas locka närmare 1500 besökare, finns därför flera hotelldirektörer från Scandics Stockholmshotell.

Samarbete med Arbetsförmedlingen
Arbetsförmedlingen i Stockholm City är också engagerade i rekryteringsarbetet där även personer med funktionsnedsättning och 50+ är inkluderade i målgruppen.

- Vi har ett nära samarbete med Scandic för att hitta personer som brinner för service. Många av våra inskrivna har just mjuka kompetenser som inte så lätt sätts på pränt i ett CV och servicejobb är utmärkta ingångsjobb för ungdomar och andra arbetssökande, säger Lisen Trollbäck Eldh, Arbetsförmedlingschef Stockholm City.

I januari startar även Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildning till receptionist där teori varvas med praktik på något av Scandics hotell.

Rekryteringsevent för Scandic Continental
Måndagen den 23 november kl 07-19, på Scandic Klara, ingång via Drottninggatan 66.

Rekryteringsevent för Haymarket by Scandic
Januari 2016

Scandic presenterar samtliga lediga tjänster löpande på nätet: http://www.scandichotels.se/jobbahososs



Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.