Vadstena Klosterhotels hudterapeut tog VM-brons i WorldSkills - | Konferensvärlden
Nyheter > Vadstena Klosterhotels hudterapeut tog VM-brons i WorldSkills

Vadstena Klosterhotels hudterapeut tog VM-brons i WorldSkills

Prisbelönta Emmastina Dannered deltog i yrkes-VM, WorldSkills i São Paulo 2015. Emmastina tävlade i grenen Beauty Therapy och vann efter en fantastisk insats brons i den prestigefyllda tävlingen.

9 september 2015,

WorldSkills Competition är ett yrkes-VM i yrkesskicklighet för ungdomar under 23 år som arrangeras vartannat år. I år ägde tävlingen rum i São Paulo med över 1 200 yrkesverksamma från cirka 60 länder i över 50 olika yrkesgrenar. Sverige representerades av Yrkeslandslaget som bestod av 29 tävlanden i 28 yrken och tre lagledare. Det svenska landslaget är det största landslaget som sedan starten deltagit i Yrkes-VM och tog under tävlingarna totalt tre medaljer i Brasilien.

Emmastina Dannered gick Hantverksprogrammet med inriktning hudvård vid Anders Ljungstedts gymnasium och vidareutbildade sig därefter på Gildaskolan i Stockholm. Under utbildningen på Gildaskolan beslutade sig Emmastina för att tävla i Svenska Mästerskapet i Beauty Therapy där hon blev svensk mästare och fick därmed chansen att delta i Yrkeslandslaget och tävlingen EuroSkills Yrkes-EM 2014 som ägde rum i franska Lille. Tillsammans med sin tränare och expert Henrietta O Ericsson mötte Emmastina i år nya utmaningar i årets yrkes-VM i São Paulo.

I São Paulo deltog Emmastina i Beauty Therapy som innefattar åtta tävlingsmomenten; två olika ansiktsbehandlingar, två kroppsbehandlingar, Spa manicure och pedicure med röd lackning, kvällsmakeup och fransk gellack och fantasimakeup med karnevaltema med tillhörande naillart.

Emmastina belönades för sina fina insatser med en bronsmedalj.

– Det känns jättekul att få visa upp sina kunskaper samt sätta Sverige på kartan i detta tävlingssammanhang. Vi har jobbat hårt för att nå mitt mål i yrkes-VM, som var att få kliva upp på prispallen. Hårt jobb lönar sig, säger Emmastina Dannered, hudterapeut Vadstena Klosterhotel & Spa.

Taggar/Etiketter
Spa  Tävling  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.