Viking Line donerar till miljöarbetet i Östersjön - | Konferensvärlden
Nyheter > Viking Line donerar till miljöarbetet i Östersjön

Viking Line donerar till miljöarbetet i Östersjön

Hållbarhet & Miljö Viking Line donerar 650 000 kronor för ett renare Östersjön. Donationen, som riktas till miljöorganisationer i Sverige och Finland, kommer från försäljningen av plastpåsar ombord på Viking Lines samtliga sju fartyg under 2015. Pengarna används bland annat till informationskampanjer och till att upprätthålla sopstationer och toaletter i skärgården.

23 mars 2016, uppdaterad: 23 mars 2016

En del av intäkterna från varje plastpåse som säljs i Viking Lines taxfreebutiker doneras till miljöarbetet i Östersjön. Viking Line har nu som ett resultat av fjolårets försäljning av plastpåsar kunnat dela ut 325 000 kronor var till miljöorganisationerna Håll Sverige Rent och Håll Skärgården Ren i Finland.

Håll Sverige Rent har under 2015 aktualiserat problemen med spökgarn, det vill säga gamla fiskenät som finns på havets botten. I år satsar organisationen stort på en kampanj om marin nedskräpning.

– Det är positivt att Viking Line tar betalt för plastpåsarna. Med vår logotyp på påsarna vill vi påminna passagerarna om att havet behöver skyddas och att det finns organisationer som gör det, säger Johanna Ragnartz, verkställande direktör för Håll Sverige Rent.

Viking Line betonar nyttan av att samarbeta direkt med miljöorganisationer, eftersom de jobbar målmedetet för att uppnå synliga och konkreta resultat i närmiljön.

– Viking Lines fartyg rör sig dagligen i skärgården och vi vill bära vårt ansvar för miljön på olika nivåer. Förutom våra egna miljösatsningar vill vi stödja de organisationer som jobbar konkret med att skydda skärgården, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör Viking Line.

Plastpåsekampanjen startade våren 2014 och redan i fjol kunde Viking Line tack vare resenärernas inköp av plastpåsar donera 465 000 kronor till de två miljöorganisationerna Håll Sverige Rent och Håll Skärgården Ren i Finland.Viking Line fortsätter kampanjen med plastpåsar även under 2016. Taxfreepåsarna som tillverkas av återvinningsplast har i år fått en helt ny design.

Håll utkik efter påsarna under din nästa konferens på Viking Line! Få inspiration och kostnadsfri hjälpa att boka konferensen på Viking Line på Konferensguiden.se Viking Line erbjuder just dygnskonferens på Viking Cinderella, se pris och vad som ingår här!Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.