Aktiva konferenser på hållbar destination - | Konferensvärlden
Bergshotellet
Bergendal
Bergshotellet
Bergshotellet
Bergendal
Bergshotellet
Bergshotellet
Bergshotellet
Reportage > Aktiva konferenser på hållbar destination

Aktiva konferenser på hållbar destination

Konferenspärlor Bergshotellet i Järvsö är hotellet för aktiva konferenser, med MTB-cykling och skidåkning som de största attraktionerna. Här vill man ge alla möjlighet att aktivera sig utifrån sin egen nivå, oavsett man är ovan och vill ta det lugnt eller om man är en riktig tuffing. En snäll och hållbar pärla väntar på dig.

26 januari 2024,

Järvsö är Sveriges andra största destination för MTB-cykling och tionde största skidort till antalet besökare, och till Bergshotellet i Järvsö åker man för att man vill ha en aktiv konferens. Både under sommar- och vintersäsongen finns här ett fantastiskt utbud av aktiviteter och med endast tre timmar till Stockholm har anläggningen ett toppläge för konferensgäster från hela landet.

– Vi har aktiviteter för alla nivåer och är både ett ett bike-in/bike-out samt ski-in/ski-out och hotell. Så för den aktiva konferensen är vi oerhört funktionella och smidiga, berättar Rikard Wildhuss, vd på Bergshotellet i Järvsö.

Järvsö har kallats ”lilla Åre” vilket ska förstås som att här finns allt som finns i Åre, men på ett snällare sätt – Järvsö är till för alla oavsett nivå och kapacitet. De enklaste cykellederna utgår från hotellet och dessa kan man ta sig runt på med vanliga cyklar. Likadant är det med skidåkningen där de enklaste backarna utgår från hotellets uteservering. Destinationen har länge varit ett välbesökt och populärt besöksmål för privatgäster och växer nu även inom konferenssegmentet.

Bergshotellet i Järvsö är relativt nybyggt med stora fräscha rum på mellan 19 och 33 kvm och är verkligen ett fullservicehotell för den aktiva konferensen med både skid- och cykeluthyrning. De totalt 52 rummen med 240 bäddar är alla utrustade med stora torkskåp för blöta kläder efter dagens aktiviteter. Bergshotellet erbjuder konferenslokaler lämpliga för allt från den lilla styrelsegruppen till större grupper och kan självklart erbjuda hybridmöten och övrig teknik som behövs.

Trots möjligheterna att ha välfungerande hybridmöten så berättar Rikard att efterfrågan inte varit så stor som de först trodde. När man åker på en konferens till Bergshotellet så vill alla som kan vara närvarande på plats, för att ta del av den fantastiska miljön och roliga aktiviteterna. Det är inte bara en plats för ett möte – utan en plats för att umgås och ha roligt på tillsammans.

Maten, som serveras i restaurangen som har stora fönster ut mot den omgivande naturen, går under temat ”Hälsingland möter världen”.

– Temat springer ur vår närmiljö, här har vi våra rötter, men vi låter Hälsingland möta hela världen och inspireras av världens alla kök, berättar Rikard vidare.

Förutom allt som Bergshotellet själva kan erbjuda finns det en mängd andra spännande upplevelser att ta del av här. Järvsöguiderna ordnar aktiviteter för grupper, populära Järvsö Crêperi är ett alternativ för att inta någon av måltiderna under konferensen. Här finns också Järvsö Gårdsbageri med Sveriges enda certifierade Taittinger Champagnebar, Järvsö Lanthandel som kombinerar restaurang med lanthandel samt Peter Brolin Gastronomi som erbjuder gastronomi på toppnivå och aktiv matlagning där gästerna själva lagar maten. Järvsö är också en av de tre första destinationer som blivit miljöcertifierade som hållbara resmål av FN:s råd för hållbar besöksnäring GSTC.

– Sen har vi ju ett ”nära” läge med bara tre timmar till Stockholm och två timmar till Sundsvall. Järvsö har dessutom en egen tågstation vilket uppskattas av många konferensgäster som vill resa smidigt och miljövänligt med tåg, säger Rikard.

Bergshotellet är stolta över att kunna vara både hållbara och snälla – av att vara en plats för alla.

Faktaruta:
Bergshotellet i Järvsö är ett ställe för den aktiva konferensen med utgångspunkt att alla ska kunna delta oavsett förmåga. MTB-cykling på sommaren och skidåkning på vintern. Hotellet erbjuder 52 rum med totalt 240 bäddar och konferenslokaler lämpliga för grupper upp till 200 personer.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.