Anpassat för nytt digitalt klimat - | Konferensvärlden
UKK
UKK
Reportage > Anpassat för nytt digitalt klimat

Anpassat för nytt digitalt klimat

Stora möten Uppsala Konsert & Kongress öppnar åter sina portar och bjuder in till moderna och flexibla lokaler med ett boknings- och datasystem i framkant. Under året som gått har anläggningen genomgått en stor digital förändringsprocess, allt för att ligga i fas med den senaste tekniken. Som gäst möts du av en smidighet i allt från in- till utcheckning.

Text: Mia Bornberger

3 november 2021,

Sedan starten för 14 år sedan har Uppsala Konsert & Kongress lockat mängder med gäster till sin högklassiga anläggning. Fem miljoner besökare, 5 000 möten samt 2 000 musik- och kulturevent talar sitt eget tydliga språk och med dess centrala läge, omgärdat av småstadens charm och storstadens möjligheter, har UKK blivit en omtyckt träffpunkt för gäster från när och fjärran. I luftiga ljusa lokaler arrangeras konferenser, kongresser, event och utställningar i en levande mix där serviceinriktad och tekniskt kunnig personal ser till att varje möte garanteras det där lilla extra.

Anläggningen har under det gångna året genomgått en stor digital förändringsprocess – allt för att arbeta än mer anpassat, underlätta hanteringen av information och göra det tillgängligt och smidigt för kunden. Gabriella Gullberg, chef för möten och event hos UKK berättar om ett system i framkant som ger både gäster och personal en mycket tydlig helhetsbild.

– Vi har nu hos oss ett digitalt mätbart affärssystem som verkligen levererar på topp och klarar de höga krav som idag ställs på effektivitet och användarvänlighet, vilket gynnar hela verksamheten. En bonus är att det också minskat vårt dubbelarbete internt, säger hon.

Grupprum på avskilt våningsplan

UKK har en kapacitet för att ta emot upp till 3 000 personer samtidigt och dess största lokal, Stora salen, hyser 1 120 personer. Utställningshall, bankettsal, scener och övriga konferensutrymmen bildar tillsammans en stor variation av mötesplatser. Vill man boka en trivsam lounge för åtta, tio eller 40 deltagare så finns flertalet grupprum att välja emellan på avskilt våningsplan. Samtliga utrustade med all behövlig teknik. 

Anläggningens Svanencertifierade resta-urang har ett gediget hållbarhetsfokus och serverar utöver fisk, kött och vegetariskt även en helt igenom vegansk meny. Kanske blir sällskapet nyfikna på den egenkomponerade drinken ”Gin & Svinn”, gjord på överbliven frukt- och grönsakslag från restaurangens förrätter. Om mötesgruppen vill njuta av en god middag i samband med en föreställning så går det också utmärkt.

Hälsar varmt välkomna

Under pandemin fick UKK en förfrågan om att låna ut sina lokaler för vaccinering. Personalen tyckte det kändes självklart att ställa om och öppna för det ändamålet. Gabriella Gullberg menar att det också låg ett symbolvärde i att kunna bidra, att vara en del av lösningen.

– Vi kunde inte utföra våra vanliga arbetsuppgifter, men vi gjorde någonting och verksamheten stod inte still.

Nu öppnar anläggningen igen för ordinarie drift och längtan och efterfrågan efter fysiska möten börjar tydligt märkas, både hos gäster och personal.

– Det är viktigt med en framtidstro och fysiska mötesplatser behövs för vårt välmående, inte minst efter den här omtumlande perioden. En gemensam lunch eller fika i pausen och småprat med kollegorna kan göra underverk både för återhämtning och energi.

Fakta
Anläggningen har 14 lokaler i storlek från mindre grupprum till den Stora salen, det flexibla auditoriet, med plats för 1 120 sittande deltagare. UKK ligger centralt beläget i Uppsala med utmärkta kommunikationer såväl nationellt som internationellt, endast 18 minuter från Arlanda. Nu under hösten öppnar man upp för konserter, se kalendarium på hemsidan, vilka kan bokas in som paket för konferensgruppen. Fascineras av Fredrik Lindströms föreställning ”Mänskligheten” eller lyssna till Helen Sjöholms ljuva toner.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.