Anrik domstolsmiljö vid kanalen i Malmö - | Konferensvärlden
High Coart
High Coart
High Coart
Reportage > Anrik domstolsmiljö vid kanalen i Malmö

Anrik domstolsmiljö vid kanalen i Malmö

Event Mitt i ett pulserande Malmö ligger High Court med lummig trädgård och egen terrass och endast fem minuter från Malmö Centralstation. En gammal kulturminnesmärkt hovrättsbyggnad, som nu är en konferens- och eventanläggning.

14 november 2017, uppdaterad: 14 november 2017

Gamla Hovrätten i Malmö byggdes år 1917 med inspiration av både nationalromantik och stormaktstid och klassades som byggnadsminne 1994. Ivar Callmander var arkitekten för denna storslagna byggnad och ”Ärlig svensk” var mottot på det förslag han lämnade i arkitekttävlingen.

Från 2009, då Hovrätten flyttade tvärs över kanalen, stod de fantastiska lokalerna tomma länge tills dess att det pampiga huset fyra år senare återigen stod redo för en ny stormaktstid och nya möten i form av konferensanläggningen och kontorshotellet High Court.

Fina detaljer och spännande miljöer

Välbevarade detaljer och spännande miljöer i modern, klassisk och exklusiv ton möter gästen som kliver innanför High Courts ståtliga port. En praktfull byggnad med storslagen entré och eleganta, lyxigt inredda lokaler som samtidigt har en väldigt personlig prägel.

Huset är k-märkt vilket innebär att man är försiktig med förändringar. Man jobbar också mycket med textiler, blommor och levande ljus för att försöka behålla så mycket möjligt av Malmös kulturarv genom inredning och detaljer.

- Vi är otroligt stolta över våra lokaler! Alla som kommer hit för första gången imponeras av byggnadens atmosfär och pampighet. Vi har också en hög servicenivå och tillgodoser de allra flesta önskemål! Våra gäster uppskattar verkligen känslan och den unika miljön som huset bjuder in till så fort när man kliver in genom den stora entrén. Det ska vara ombonat och mysigt, men också väldigt professionellt säger Jenny Frid, Sales Manager på High Court. Husets karaktär och upplevelse uppskattas mycket av både Malmöbor och internationella gäster.

Alla typer av evenemang

High Court har plats för små intima möten med plats för fyra personer men också stora salar med plats för 200 personer i biosittning, mingelevent för 600 personer eller middagar upp till 250 gäster.

- Vi kan verkligen ordna allt! Listan över vad vi tidigare ordnat kan göras lång. Förutom konferenser och möten har vi anordnat bilmässa i vår Bistro, filminspelningar, bröllop, utställningar, vernissage med mera, förklarar Jenny Frid. Vi har också arrangerat båtturer på kanalen, afterski på terrassen, olika matlagningsaktiviteter, filmskola samt choklad- och champagneprovning. Vi försöker alltid att tillgodose kundens önskemål i så stor utsträckning som möjligt och vi välkomnar gärna alla möjliga förslag och idéer utöver det vanliga!

Fina middagslokaler

I Övre Hallen, som liknar en riddarsal med åtta meters takhöjd och spektakulära takbjälkar är bara en del av allt som gör denna lokal så speciell. Här anordnar vi middag för 170 personer till utställningar. På High Courts terrass ned mot kanalen och i trädgården arrangeras ofta olika marknadsförings aktiveter. Det är också skönt för våra konferensgäster att kunna sträcka på benen och ta en promenad i den vackra slottsparken eller längst med kanalens promenadstråk.

- Vi är flexibla och vår personal är otroligt serviceminded och gör alltid det lilla extra för våra kunder och gäster, berättar Jenny Frid. Vi har en hel del gäster som köar till köket för att få reda på recept. Vi arbetar med ekologiska varor och tjänster, alltifrån pennan ni skriver med till råvarorna i köket och vinet som serveras.

Just nu förbereds och planeras det för fullt inför öppnandet av High Courts egen restaurang, där visionen är att skapa en klassisk restaurang med skandinaviska inslag, men också med spännande rätter som bläckfisk och Pommes de Canard. 

Fakta High Court:

High Court är 1400 kvadratmeter stort med egen tomt och terrass. Här finns 40 kontorsrum, 13 konferens- och grupprum varav fem är salar samt gemensamma ytor.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.