Carotte Staff säkrar serveringen - | Konferensvärlden
Carotte Staff
Carotte Staff
Carotte Staff
Reportage > Carotte Staff säkrar serveringen

Carotte Staff säkrar serveringen

Mat & dryck Kvalificerad serverings- och eventpersonal för alla tillfällen. Ja, det är svårt att hitta. Men rekryterings- och bemanningsföretaget Carotte Staff har funnit en lösning på dilemmat. För ett år sedan startade man en serveringsutbildning i egen regi kopplad till uthyrningsverksamheten. Och den har fått en flygande start.

Text: Mia Bornberger

6 mars 2018,

Event-, konferens- och restaurangbranschen har länge slitit sitt hår i jakten på kvalificerad personal. För ett och ett halvt år sedan beslöt därför Carotte Staff att ta saken i egna händer. För att säkra kvaliteten och kompetensen hos personalen som hyrs ut startade man en egen akademi med syftet att utbilda servicepersonal.

– Vi har hyrt ut personal i många år och vet vad som efterfrågas. Med den kunskapen i ryggen har vi byggt upp ett utbildningsprogram som garanterar att all personal hos oss har det som behövs för uppdraget, säger Oscar Ohlsén, vd för Carotte Staff.

Känsla för service

I dag har Carotte Staff cirka 120 personer knutna till sig, ungefär lika många kvinnor som män. Flertalet av dem är ute hos externa kunder medan övriga arbetar vid moderbolaget Carotte Groups egna event och restauranger. Majoriteten av de anställda är under 30 år, men åldersspannet sträcker sig hela vägen upp till 65 år.

– Vi rekryterar personer som har en passande personlighet och känsla för service. Det är viktigt att man har ett driv, ett genuint intresse av att möta människor. Att man varit i branschen tidigare är inte nödvändigt – den kompetensen kan vi nu bygga upp här.

Efter kundens önskemål

Den kostnadsfria utbildningen vid Carotte Academy sker i tre steg där medarbetarna först får lära sig grunderna i servering. Efter det väntar arbete vid Carotte Groups egna event och restauranger och hela tiden finns det stöd och tillgång till en arbetsledare, som ger feedback och utvärderar.

– När medarbetarna är redo och känner sig trygga med uppgifterna så börjar de sedan arbeta för våra externa kunder som då garanteras välutbildad personal. Vi syr ihop en personalmix efter både kundens och den anställdes önskemål och kan också se till att samma personal återkommer så alla parter möter ansikten de känner igen. Det förenklar arbetet och brukar vara uppskattat, säger Oscar Ohlsén.

Lyckad satsning

Satsningen har tagits emot med öppna famnen av service-Stockholm. Redan första året, 2017, omsatte Carotte Staff sju miljoner kronor med sin bemanningsverksamhet och affärerna fortsätter att blomstra. Nya kunder strömmar hela tiden till, vilket säger en hel del om hur träffsäker utbildningssatsningen har varit.

– Vi står för en helhet och garanterar att allt fungerar, oavsett om det handlar om seniora rekryteringar, korttidsuppdrag eller över längre tid och vi tummar aldrig på kompetens- och kvalitetsnivån. Då tackar vi hellre nej till ett uppdrag om det innebär att bemanningen inte är tillfredsställande, säger Oscar Ohlsén.

– Det här är en investering för hela branschen, inte bara för oss. Alla tjänar på att servicenivån håller måttet. Och nöjda kunder är återkommande kunder.

Fakta Carotte Staff

Rekryterings- och bemanningsföretaget Carotte Staff ingår i Carotte Group som arrangerar event, driver cateringverksamhet och restaurangerna Carotte Frihamnen, Deli & Wine och Sumlen på Kungliga Biblioteket. Moderbolaget Carotte har över 30 års erfarenhet av att arbeta med service, rekrytera och utbilda personal som på ett eller annat sätt arbetar i kundnära roller.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.