Centralt och personligt med stor kapacitet - | Konferensvärlden
Hotel Statt Hässleholm
Hotel Statt Hässleholm
Hotel Statt Hässleholm
Reportage > Centralt och personligt med stor kapacitet

Centralt och personligt med stor kapacitet

Konferenspärlor Mitt i Skåne, vid den knutpunkt som förbinder södra Sverige, ligger Hotel Statt Hässleholm. Idag är det anrika hotellet en modern och nyrenoverad konferensanläggning med stor möteskapacitet där det personliga värdskapet står i fokus. Hit kommer man för att återkomma!

Text: Helena Wikström

21 april 2021,

Hässleholm har varit en knutpunkt för resande sedan tidigt 1900-tal. Här, ett stenkast från järnvägsstationen och övrig tidig bebyggelse, har Hotel Statt Hässleholm legat sedan 1914. Hotellet har med andra ord gamla anor, men är idag en modern och nyrenoverad anläggning som tar emot både hotell- och konfererensgäster från hela landet.

– Vårt läge mitt emot stationen gör oss idealiska som konferenshotell. Dessutom ligger hotellet mitt i centrum vid Stortorget, allt man behöver ligger bara några minuters promenad bort, säger Anna Smith, konferenschef på Hotel Statt Hässleholm.

Hotellet har en överraskande stor kapaci­tet och kan därför ta emot olika konfererande grupper.  Här finns fem inspirerande och moderniserade mötesrum med namn hämtade från stora europeiska tågstationer som Grand Central, Gare du Nord och Paddington. Den största lokaen rymmer 230 personer, och övriga lokaler har kapacitet från 40-170 personer. Hotellet har också fyra mindre grupprum perfekta för det lilla mötet.

Hotel Statt började renoveras 2017 och har fått en personlig och ombonad stil med smakfulla inredningsdetaljer.

– Idag är alla hotellrum klara och under våren kommer möblerna i konferensdelen att bytas ut. Källarvåningen kommer att renoveras och byggas om till ett gym med relaxavdelning, berättar Anna.

Hotel Statt i Hässleholm har 93 rum med 148 bäddar. Inget rum är det andra likt och man erbjuder rumstyper från single standard till grand de luxe och minisvit.

Uppskattat personligt värdskap

Hotel Statt Hässleholm står på två stadiga ben. Hotellverksamheten har många stamgäster som bor på hotellet när de arbetar i Hässleholm, och som uppskattar den lättillgängliga punkt som Hässleholm utgör.

– Vårt andra ben är vår konferensverksamhet. Även här har vi väldigt många återkommande stamgäster från hela den södra regionen, berättar Anna.

Förutom det lättillgängliga och uppskattade geografiska läget så är det det personliga värdskapet som gör att Hotel Statt har så många återkommande gäster.

– När du bokar en konferens så gör du det med mig. jag möter sedan upp vid ankomsten som konferensvärdinna och jag levererar all service och teknik under konferensen. Så jag är den de har kontakt med från början till slut, berättar Anna.

Det personliga bemötandet skapar en familjär stämning och Anna får ofta höra att det känns som att komma hem när man återbesöker Hotel Statt.

Centralt med naturen runt knuten

Trots att hotellet ligger så centralt finns ändå naturen alldeles runt hörnet. En av många vandringsleder börjar precis utanför hotellentrén. Förutom vandring finns det många spännande utflyktsmål som personalen rekommenderar.

– I och med att Hässleholm ligger så centralt, mitt i Skåne, så är det bara ungefär en timmes resa till varje kust. Vilket ger ett fantastiskt stort utbud av både aktiviteter och utflyktsmål, förklarar Anna vidare.

För de allra flesta är matupplevelserna betydelsefulla vid en konferens, och dessa önskemål svarar man väl upp mot på Hotel Statt. Maten är, så långt det går, närproducerad och lagad efter säsong. Till förmiddagsfikat serveras buffé med kallskuret, ost, grönt, juice och frukt och lunchen är tallriksserverad god husmanskost.

– För alla som önskar någon form av specialkost har vi hittat en praktisk och uppskattad lösning. De får ett litet kort som beskriver önskemålen och som man lämnar fram vid varje måltidstillfälle. Och får då en förberedd rätt som passar exakt gästens behov och önskningar, berättar Anna.

Socialt ansvar

Hotel Statt Hässleholm är inte bara engagerade i sina konferensgäster, de tar också ett större socialt ansvar. Hotellets ägare har grundat en organisation för att hjälpa föräldralösa barn i Sydafrika. Projektet som heter Dandelion finns med i det dagliga arbetet och som konferensbesökare har man nu också möjlighet att stötta projektet.

Fakta Hotel Statt Hässleholm:
Mitt i Skåne, alldeles vid järnvägsstationen, ligger Hotel Statt Hässleholm. Hotellet är byggt 1914 och har stor konferenskapaciet med fullt utrustade lokaler som rymmer upp till 230 personer.

Hotellet är smakfullt nyrenoverat och har 93 olika rum med sammanlagt 148 bäddar.

Det centrala läget gör det enkelt att ta sig runt i hela Skåne, men naturen väntar redan invid knuten med vackra vandringsleder.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.