Elegant och exklusivt på Aspenäs Herrgård - | Konferensvärlden
Aspenäs Herrgård
Aspenäs Herrgård
Aspenäs Herrgård
Aspenäs Herrgård
Aspenäs Herrgård
Reportage > Elegant och exklusivt på Aspenäs Herrgård

Elegant och exklusivt på Aspenäs Herrgård

Konferenspärlor Konferera i lantlig herrgårdsmiljö och vackra omgivningar i lokaler som har allt för dig och din grupp. På Aspenäs Herrgård kan du njuta av lugnet, bad från bastuflotte, vandring längs med trolska dalgångar och delikat middag i husets vinkällare.

Text: Mia Bornberger

20 april 2022, uppdaterad: 16 maj 2022

Lika elegant, stiligt och lantligt som det är modernt och praktiskt. Belägen mitt i den omgivande grönskan är Aspenäs Herrgård från tidigt 1800-tal, med sin liggande träpanel och knutar i eleganta grå toner, en fröjd för ögat. Huset har under årens lopp varsamt moderniserats med stor respekt för dess arv, vilket innebär att mycket av charmen och detaljerna från förr finns kvar, med salonger, kakelugnar, möbler, bröstpanel och bibliotek. Från altanen breder en stor gräsmatta ut sig hela vägen ner till sjön Aspen.

– Det man möts av här är våra fantastiska utomhusytor och de fina kontraster vi har mellan gammalt och nytt. Å ena sidan den vackra och välbevarade herrgården, å andra sidan de fristående husen för konferens med all behövlig teknik och utrustning, säger Kattis Edward, som är säljare på Aspenäs Herrgård. 

Eget konferenshus

Aspenäs Herrgård, vars historia sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet, ligger i utkanten av Lerum, vid sjön Aspens norra strand. Härifrån är det en knapp halvtimme in till centrala Göteborg. Nära storstan men ändå lantligt och idylliskt. 

– Vår specialitet är exklusiviteten man kan få som grupp. Är man fler till antalet kan man ha en hel konferensbyggnad för sig själv, komplett med sällskapsrum, bastu, biljard och rum för övernattning. Och även om gruppen inte fyller ett helt konferenshus så har man ändå sin egen konferensavdelning, separerad från andra gäster. Där kan man husera hela dagen med avbrott för lunchen som serveras i herrgården, och om vädret tillåter så byter man miljö och tar med sig en filt ut i gröngräset eller går ner till strandkanten och bryggan, berättar Kattis Edward.

En herrgård gör sig bäst med gäster och på Aspenäs tror man starkt på det fysiska mötet. Bland förstklassig mat, stärkande aktiviteter och en rogivande atmosfär ges de bästa förutsättningarna för en givande konferens. Omgivningarnas bärbuskar och odlingsbänkar väntar nu in säsongen då kockarna plockar örter, ätbara blommor och grönsaker direkt runt husknuten och strävan efter hållbarhet är ett ständigt pågående arbete.

Mäktiga vandringsleder

Konferenspaketen varieras beroende på säsong, antingen redan som färdiga koncept eller specialanpassade efter önskemål, där man kan lägga in passande aktiviteter. 

– Vi rekommenderar att man vandrar och upptäcker närområdet. Varför inte passa på att göra en etapp på den sju mil långa Gotaleden? Vandringsleden sträcker sig mellan Göteborg till Alingsås och passerar precis här utanför. Det är också väldigt uppskattat att åka ut till bastuflotten som går att boka från mars till oktober, då sker hämtning med båt direkt vid vår egen brygga. Efter bastubadet kommer man tillbaka till herrgården, tar en dusch och kopplar av en stund. Sedan är man redo för en middag, antingen i restaurangen eller också med fördel i vår vinkällare, där man också kan hålla en vinprovning i anslutning till middagen.

Aspenäs Herrgård erbjuder professionell konferensservice i historisk herrgårdsmiljö i naturnära omgivningar. För konferensen finns allt för det lilla mötet till den större konferensen i tolv möteslokaler och 21 grupprum, varav den största salen rymmer upp till 240 personer. För övernattning finns 180 bäddar fördelade på 68 dubbelrum och 44 enkelrum. Generöst utbud av aktiviteter, både inom- och utomhus, som kluriga gåtor i upplevelsen ”Escape box” till effektiva rörlighetspass samt intressanta gästföreläsningar på olika teman. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.