En lekfull konferens - | Konferensvärlden
Tivoli
Tivoli
Tivoli
Tivoli
Nimb Hotel
Reportage > En lekfull konferens

En lekfull konferens

Utland Mängder med aktiviteter, fantastiska mötesfaciliteter, smakfulla restauranger och förstklassig service. Res med kollegerna till vårt dejliga grannland Danmark och den anrika nöjesparken Tivoli och du får en konferensupplevelse som garanterat blir något utöver det vanliga.

Text: Mia Bornberger

19 april 2022,

Historien om Tivoli går tillbaka till 1800-talet och journalisten Georg Carstensen, som inspirerad av nöjesparker han sett utomlands ville skapa något liknande på hemmaplan. När kungen gav sitt tillstånd sattes planerna omgående i verket och den 15 augusti 1843 slog Tivoli upp sina portar. Reaktionerna lät inte vänta på sig, folk hänfördes av den eleganta och exotiska anläggningen och sedan dess har besökarna fortsatt att strömma till. Tivoli är sett till antalet gäster Skandinaviens största nöjespark, med 4,6 miljoner besökare per år.

– När man kommer in här på Tivoli stänger man porten till stadens sus och brus, det är som en helt annan värld. En oas kanske är ett slitet uttryck, men här passar det verkligen in – man tar en paus från allt och går på tivoli, säger Lars Adler Petersen, anläggningens försäljningschef. 

Egen åkattraktion

Många besökare väljer att stanna flera dagar för att hinna med både konferens och annat som bjuds på området. En omtyckt aktivitet är den guidade historiska rundturen där en skatt av berättelser väntar, samt den smakfulla vandringen bland marockanska tunnbröd, asiatisk gatumat, det franska lantkökets finess och traditionella smørrebrød i modern tappning, helt enkelt det bästa av det mesta. 

Något annat som också ger ett sug i magen är självklart Tivolis alla åkattraktioner där du och kollegorna kan hyra en attraktion exklusivt eller boka ett vanligt turpass. Är ni fler än 20 personer i gruppen erbjuds förmånliga grupprabatter. En härlig energikick på lunchen i form av en åktur eller en rolig aktivitet för att binda samman sällskapet efter dagens möten, gruppen väljer själv det som passar bäst. 

– Tradition och historia genomsyrar hela anläggningen samtidigt som det är en maka-
löst levande verksamhet. Vi öppnade nyligen åtta nya restauranger, ett nytt spökhus samt en flaggskeppsbutik för Lego. Inget är för stort eller smått för att rymmas hos oss – vi är nyfikna på allt och vill sprida glädje. 

Mitt i centrum

Att ta sig till Tivoli är smidigt. Oavsett om sällskapet väljer att resa med tåg eller flyg så ligger Centralstationen ett stenkast från ingången till Tivoli, 30 meter för att vara exakt. Det centrala läget är också en tillgång om man på egen hand vill utforska Köpenhamn, som till exempel gemytliga Nyhavn, en kort promenad bort.

– Våra gäster passar ofta på att se lite av vår fina huvudstad, och vi finns alltid till hands för olika typer av spörsmål gällande tips på utflykter och sevärdheter. 

Konferera i vacker teaterlokal 

Tivoli har 20 olika konferenslokaler vilket inkluderar två vackra teatrar, där sällskap på mellan tio och 1 650 personer kan mötas. Och lokalerna lever sannerligen upp till platsen de befinner sig på. Som exempel kan nämnas mötesrummet ”H.C. Andersen Slottet” vars interiör är smyckad med klassisk tivolirekvisita som ramar in mötet på ett spännande lekfullt sätt. Eller restaurang- och möteslokalen Gemyse med ett unikt läge vid Tivolisjön, där det arrangeras möten och affärsmiddagar med grönt fokus. Restaurangen följer årstidens växlingar, vilket också avspeglas i den mångskiftande ”urbana trädgården” som omger Gemyse, vilken kan nyttjas för raster under mötet. 

Tivoli arrangerar allt från dagkonferenser till konferenser som inkluderar boende,
både i egen regi och i samarbete med flertalet hotell i olika prisklasser i närområdet. 

På gångavstånd finns exempelvis Tivoli Congress Center som är en del av Tivoli Hotel, där de minsta mötesrummen tar upp till sex personer och den rymliga kongresshallen upp till 2 500 personer.

Boutiquehotell med pool på taket

Förnämligt boende hittar man på det exklusiva boutiquehotellet Nimb. Öppen spis, vackra antikviteter och stora badrum med lyxiga badprodukter toppas med tillgång till en takterrass där den uppvärmda poolen i grön italiensk mosaik bjuder in till en stunds avkoppling. Eller kanske blir det
istället ett stärkande motionspass då poolen har motströms vatten, du kan alltså simma långt även om bassängen är förhållandevis kort.

– Georg Carstensen hade en stående replik: ”Ett tivoli blir aldrig klart, det är i ständig utveckling”, och det gäller allt som ingår i vår verksamhet. Vi månar om att våra gäster ska få en underbar vistelse både när det handlar om konferenslokaler, boende och aktiviteter – besöket hos oss ska bli en riktig höjdpunkt. 

Nöjesparken Tivoli mitt i centrala Köpenhamn välkomnar små som stora konferenssällskap och här finns allt du kan önska – och lite till. Mötesrum av varierande storlek, hotell i olika prisklasser, och aktiviteter i form av hisnande upplevelser och avkoppling i magiska miljöer. Vad sägs om ett möte på Nimb Hotels exklusiva takterrass med uppvärmd pool och utsikt över takåsarna, en bit mat på någon av Tivolis alla restauranger eller ett våghalsigt test av centrifugalkrafter uppemot 4G i attraktionen Aquila. Anläggningen ligger endast ett stenkast från Centralstationen.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.