En mötesplats för alla - | Konferensvärlden
Toftaholm
Toftaholm
Toftaholm
Toftaholm
Toftaholm
Toftaholm
Toftaholm
Toftaholm
Reportage > En mötesplats för alla

En mötesplats för alla

Konferenspärlor Är kollegorna utspridda på kontor i flera olika städer? Varför då inte mötas i mitten när det är dags för konferens? Den praktfulla herrgården Toftaholm har ett suveränt läge mitt i Småland med närhet till många sydsvenska städer. Här kan ni vandra i den vidsträckta nationalparken, samlas för en middag i det magiska orangeriet och avsluta med ett avslappande bastubad.

Text: Mia Bornberger

19 oktober 2023,

Toftaholm är en mötesplats och herrgård med en personlig karaktär där det ombonade syns redan på gårdsplanen utanför den solgula byggnaden, vilken härstammar från 1800-talet. Som gäst blir man snabbt ett med den rofyllda miljön och den trolska sjön ser ut att skimra, som inbäddad i ett skirt ljus. Att sedan maten och servicen är på topp är bara det värt ett besök i sig. 

Men, något som också gör detta till en mycket attraktiv plats för en konferens är läget. För oavsett var i södra Sverige dina kollegor befinner sig så är det endast någon eller några timmars resväg från såväl Växjö, Jönköping, Halmstad som Linköping, Göteborg, Karlskrona och Malmö. Dessutom ligger anläggningen bara ett par minuter från E4:an, vilket underlättar för alla. 

– Hit tar sig både konferensgäster, bokare och privatpersoner med enkelhet och vårt centrala läge mellan alla dessa städer ser vi naturligtvis som en stor tillgång för våra gäster. Tilläggsvärdena när sedan gästerna väl har hittat oss är många och vi är en levande herrgård där blandningen av stilla idyll och känslan av fest är något som bör upplevas på plats, berättar en entusiastisk Pelle Hjortblad, herrgårdens vd och även ägare. 

Flygel med egen veranda

Herrgården hyser fem konferenslokaler av varierande storlek med tillhörande grupprum. Rummen ligger i markplan och en trappa upp, flera i gårdens norra flygel, några i gårdens södra flygel och andra i huvudbyggnaden med egen balkong. Öppna balkongdörrarna och inandas den friska luften eller ta en längre paus och kör en golfrunda på någon av de fina banorna i närområdet. 

Till dem som vill utforska trakten rekommenderas vandring längs med uppbyggda stigar i den vidsträckta nationalparken Store Mosse blott en halvtimme från herrgården, eller i naturreservatet precis utanför husknuten. Herrgården förser gruppen med ryggsäckar fulla med godsaker och sedan är det bara att ge sig ut på upptäcktsfärd.

Middag i orangeriet

Inne i orangeriet, som har plats för 100 konfererande matgäster, sitter man bekvämt vid dekorativt dukade långbord med levande ljus. Stämningen är gemytlig och orangeriets skjutbara glasdörrar släpper in ett magisk ljus som bidrar till känslan av att ”sitta mitt ute i naturen”. Och ett stenkast bort finns områdets två bastutunnor i trä och även fyra badtunnor, plus ett härligt relaxrum som även det är försett med glasväggar – allt för att gästerna ska kunna njuta av omgivningarna. Vintertid hackar man hål i isen och förflyttar sig direkt från badtunnorna ner i plurret och sedan snabbt in i bastun.

– Byggnaden är idealisk för både små och stora sammankomster och är det varmt så öppnar man upp alla glasdörrar och är det kallt så drar man upp värmen, lokalen är fantastisk och nyttjas året runt. Vi har flera företag som säger ”bara vi får sitta i orangeriet så bokar vi konferensen hos er”, och det ser vi som ett mycket gott betyg, säger Pelle Hjortblad. 

Han tillägger:

– Sedan har vi världens bästa gäster och här har vi aldrig tråkigt – detta är händelsernas herrgård.

TOFTAHOLM
Här vävs anor från 1600-talet samman med en modern konferensmiljö och herrgården Toftaholm bjuder in till en dynamisk träffpunkt. Konfererar gör man i de fem konferenslokalerna, eller i det sagolika orangeriet, och för övernattning finns 44 unika rum, alla inredda i herrgårdsstil. Läget är centralt i södra Sverige och på plats kan gästerna ta del av ett utsökt kök, vandringsleder i nationalparken, herrgårdens Eco-spa vid sjökanten eller vässa sina kunskaper i frågesporten ”Bäst i test”.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.