En plats att landa på - | Konferensvärlden
Halltorps Gästgiveri
Halltorps Gästgiveri
Halltorps Gästgiveri
Halltorps Gästgiveri
Halltorps Gästgiveri
Halltorps Gästgiveri
Reportage > En plats att landa på

En plats att landa på

Konferenspärlor Till Halltorps Gästgiveri kommer man för att vara – det vilar ett lugn över hela platsen. Här kan man landa med sin grupp, njuta av god mat och ta långa sköna promenader. Med ett läge i hjärtat av Öland har man dessutom nära till mycket.

Text: Helena Wikström

2 november 2022, uppdaterad: 4 november 2022

Halltorps Gästgiveri har en lång historia. Den herrgårdsliknande huvudbyggnaden är från 1600-talet och till den har ett par tillbyggnader tillkommit under de senaste 30 åren.

 – Vi har varit igång i den nya regin sedan i maj 2021, då vi öppnade upp efter att ha renoverat alla hotellrum och gett hela hotellet en uppfräschning, berättar Linda Brolin, Konferens- & marknadsansvarig.

Gästgiveriet andas sin långa anrika historia, huvudbyggnaden som från början uppfördes som kungsgård fick sin funktion som gästgiveri 1975.

 – Vi är sedan länge vida kända som ett ställe med god mat och mysig miljö, fortsätter Linda.

Mitt på Öland, lättillgängligt alldeles vid landsvägen ligger Halltorps Gästgiveri. Ett vackert naturreservat, Halltorps Hage, finns alldeles intill och bara tio, femton minuter bort hittar man mycket av det Öland har att erbjuda av sevärdheter.

Känslan av att vara för sig själva, med naturen inpå knuten, ger en ombonad och hemtrevlig känsla som man värnar om på Halltorps Gästgiveri. De olika konferenslokalerna är utplacerade på de olika våningsplanen och de nyrenoverade hotellrummen har fått en sparsmakad skandinavisk inredning. Med 41 rum har en grupp på fyrtio hotellet för sig själv, en upplevelse av exklusivitet som uppskattas av många konferensgäster. Restaurangen som rymmer 150 gäster är uppdelad i flera olika rum, så även här kan en konferensgrupp få en avskild middagsupplevelse. 

 – Förutom närheten till Halltorps Hage har vi VIDA konstmuseum som granne. De erbjuder många fina utställningar som är populära att besöka av våra gäster, fortsätter Linda.

Halltorps Gästgiveri har också en egen Delibutik. Här hittar du över tusen olika produkter från Öland, Småland och hela vida världen, bland annat en jättestor samling av olivoljor.

 – Här kan man ha en ost- och marmeladprovning som en trevlig aktivitet för företaget. Vi ordnar också föreläsningar i butiken om svenskt och italienskt mathantverk, berättar Linda.

I den undre delen av den vackra inglasade verandan ligger gästgiveriets vinkällare. Här kan man få en guidad tur och prova viner medan vinden viner utanför de stora fönstren – en plats som borgar för hög stämning.

Maten har alltid stått i fokus på Halltorp, det är ju från början ett gästgiveri. Idag har man bestämt sig för att återta lite av den inriktningen – att återigen erbjuda god, härlig och rejäl mat.

 – Givetvis kommer vi förutom gästabudet även erbjuda vanliga trerätters middagar, då det är många företag som gärna vill ha en klassisk middagssittning, berättar Linda vidare.

Väljer man gästbudsmenyn så serveras den direkt på bordet, såsom det var en gång i tiden när man besökte ett gästgiveri. Här förstärks den familjära stämningen som finns på Halltorps Gästgiveri. Man får känslan av att man är hemma hos någon på middag, intimt, varmt och familjärt.

Fakta:
Halltorps Gästgiveri ligger mitt på Öland, med bara 30 minuters resa från Kalmar. Här finns konferenslokaler som rymmer upp till 80 personer och du sover gott i något av de 41 nyrenoverade hotellrummen. Gästgiveriet har en egen Delibutik där man bland annat kan ha ost- och marmeladprovningar.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.