En plats där nutid möter dåtid - | Konferensvärlden
Bjärsjölagårds Slott
Bjärsjölagårds Slott
Bjärsjölagårds Slott
Reportage > En plats där nutid möter dåtid

En plats där nutid möter dåtid

Slott & Herrgårdar På Bjärsjölagårds Slott möts du av lugn och stillhet. Mitt i Skåne, med naturen inpå knutarna, ligger det vackra slottet från 1700-talet. Här bjuder man in till både avkoppling och kreativitet.

Text: Helena Wikström

12 april 2021,

Bjärsjölagårds Slott ligger mitt i Skåne, med bara en halvtimme till Lund och Malmö, och en timma och femton minuter till Köpenhamn. Ett läge som gör platsen attraktiv för många företag från området. 

– Vi har närheten till stora städer, men ligger ändå avskilt på landsbygden. När man kommer hit möts man av lugnet och tystnaden, säger Birgitta Folkesson, verksamhetsansvarig.

Slottet är ett rockokoslott ritat av den kände arkitekten Jean Erik Rehn. Huvudbyggnaden från år 1766 och den norra flygeln från 1777 kännetecknas av det rokokotypiskt brutna taken, medan södra flygeln från 1812 är präglad av empiren.

– Slottet är omsorgsfullt renoverat, vi har idag moderna möteslokaler i en historiskt intakt miljö, berättar Birgitta.

Här konfererar du kungligt i fyra fantastiska konferenslokaler, där den största rymmer 150 personer. Dessutom finns det ett flertal små salonger där man ostört kan sitta och arbeta i mindre grupper.

– Vi har, utöver lokalerna på slottet, också det gamla häststallet från tidigt 1800-tal som byggts om till en konferenslokal för upp till 150 personer, lika välutrustad som övriga lokaler i slottet, säger Birgitta.

Ett jordnära företag

På Bjärsjölagårds Slott arbetar man efter devisen ”från jord till bord” och all mat tillagas av svenska råvaror, gärna från lokala producenter. Man bakar, tillagar och lägger in efter gamla genuina recept.

– Vi är ett jordnära företag och maten tillagas alltid av oss från grunden. Det gäller allt från de hembakade frukostfrallorna till desserten på trerättsmenyn, säger Birgitta.

Och när det gäller att leverera vid våra stora mathögtider så ligger Bjärsjölagårds Slott i topp. Här serveras gåsamiddagar, klassiskt julbord, afternoon tea och brunch.

Ecape-game och matlagning

Bjärsjölagårds Slott har skapat ett unikt ”Escape Game”. En spännande aktivitet som lockar många konferensgäster och som ger en bra inblick i slottets spännande historia.

– Vi vill på det här sättet ge våra gäster en helhetsupplevelse och en berättelse av vart de har kommit. Vad är speciellt och kännetecknar denna plats?, säger Birgitta.

Vill du aktivera dig på annat sätt så finns det en uppsjö av möjligheter. Lerduveskytte, spökvandring, segway runt slottsparken, choklad- eller dryckesprovning och de mycket populära matlagningsaktiviteterna.

– Vi har byggt ett nytt, väldigt påkostat, kök och våra matlagningsaktiviteter är väldigt uppskattade, säger Birgitta.

För såväl små som större konferenser

Till Bjärsjölagårds Slott kommer även privata gäster och under sommaren år 2020, då alla uppmanades att semestra inom landet, var slottet fullbokat.

– Trots covid-19 hade vi en fullbelagd sommar! säger Birgitta.

När det gäller konferensverksamheten så fick även den ett uppsving under sensommar och höst, framförallt eftersom slottet, med totalt 50 bäddar, erbjöd exklusiva möten. Genom att abonnera hela slottet fick gästerna rymliga lokaler och därmed en trygg och säker vistelse.

Fakta:

Bjärsjölagårds Slott ligger mitt i Skåne, nära både Malmö, Lund och Köpenhamn. Slottsbyggnaden är från sent 1700-tal och rymmer fem konferenslokaler, varav två tar 150 personer, och flera mindre salonger för grupparbeten. Du bor i något av de 27 vackra gästrummen. En genuin matlagningstradition utmärker slottsköket, där allt lagas av svenska råvaror från grunden.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.