En plats för det extraordinära - | Konferensvärlden
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Reportage > En plats för det extraordinära

En plats för det extraordinära

Hållbarhet & Miljö Det händer mycket kring Norra Bantorget i Stockholm. Här ligger Stockholm City Conference Centre som bjuder på extraordinära mötesmöjligheter i sina två fantastiska byggnader Folkets Hus och Norra Latin.

Text: Helena Wikström

11 maj 2020,

Funkispärlan Folkets Hus från 1960 består av tre våningar med mindre grupp- och konferensrum samt den stora Kongresshallen som tar närmare 1400 personer. Tvärs över gatan ligger det majestätiska Norra Latin från 1880. En vacker byggnad med fantastisk stuckatur, marmorgolv och rundbågade arkadgångar. I huset finns 30 konferensrum för upp till 400 personer. Två byggnader som kan leverera det extraordinära som svar på kundernas önskemål.

Förutom möjligheten till det mer storslagna finns också en ökad efterfrågan på anläggningar som kan erbjuda möten och events utomhus. Många kunder vill kunna visa upp Sverige från sin bästa sida, att sitta ute en solig sommardag med blå himmel.  En trend som passar bra för Stockholm City Conference Centre som har en egen park – en grön oas mitt i storstadsbruset.

Informella mötesytor

Den eleganta aulan i Norra Latin gjordes nyligen om. För att frigöra ännu mer golvyta togs den fasta möbleringen bort och man har istället skapat en fantastisk multiyta. Idag kan aulan användas som balsal vid stora galamiddagar eller till kabarésittningar. Men här kan också härliga frukostbufféer dukas upp tillsammans med en pågående minimässa.

Viljan att skapa en miljö där människor vill ”hänga” i en mysig och avslappnad form, är central för det medvetna mötes-tänk som finns hos företaget.  Kraven på ytor för informella möten har ökat, idag vet kunderna att mötet fortsätter utanför den formella möteslokalen. I de stora ljusgårdarna på Norra Latin har man därför möblerat med härliga röda soffor, lockande att sjunka ner i och nya kafémöbler är på ingång. Allt för att skapa en inbjudande yta för mingel och personliga samtal.

Är med dig hela vägen

Kunskapen om hur och när man skapar de bästa och mest effektiva mötena har också lett till en satsning man kallar Power Monday – en dag fylld med energi. Att förlägga mötet på måndagar är en smart lösning på många sätt. Tidigt i veckan är det lätt att få de lokaler man önskar och många gånger kan man även få ett förmånligare pris. Dessutom hjälper Stockholm City Conference Centre till med att boosta deltagarna med extra energi inför kommande arbetsvecka.

När du bokar lokal för ett möte eller arrangerar ett stort event i någon av de fantastiska byggnaderna kan du känna dig trygg. Stockholm City Conference Centre har som mål att alla kunder ska känna att de är med dem hela vägen – och hela tiden. Under beslutsproccessen, under mötet men även efter mötet eller eventets slut.

Klimatsmarta lösningar

Miljön är en hjärtefråga för anläggningen som är Svanenmärkt. Ekologisk mat, led-belysning, källsortering i flera fraktioner och rengöring med ultrarent vatten är åtgärder som är självklara för Stockholm City Conference Centre. För att minska matsvinnet är man också med i rädda mat-tjänsten Karma.

Det geografiska läget mitt i Stockholm gör inte bara anläggningen lättillgänglig för Stockholms stora utbud av affärer och kulturella aktiviteter. Läget är också klimatsmart då det bara är några minuters promenad till Stockholms Central.

Stockholm City Conference Centre

ingår i Stureplansgruppen som är Sveriges ledande företag inom besöksnäringen. Företaget grundades 1996 och har som ambition att alltid leverera gästupplevelser i världsklass med verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby. Några välkända enheter förutom Stockholm City Conference Centre är Bank Hotel, L’Avventura, Ekstedt, Spy Bar och Gamla Riksarkivet.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.