En skräddarsydd konferensupplevelse - | Konferensvärlden
The Wood Hotel by Elite
The Wood Hotel by Elite, Skellefteå
Elite Hotels
Elite Stora Hotellet Jönköping
Elite Hotels
Elite Hotels
Reportage > En skräddarsydd konferensupplevelse

En skräddarsydd konferensupplevelse

Hotell Elite Park Avenue Hotel i Göteborg, Elite Stadshotellet i Västerås och Elite Hotel Mimer i Umeå. Det är bara några i raden av klassiska mötesplatser i hotellkedjan Elite Hotels regi, som erbjuder allt ifrån det lilla enkla mötet eller föreläsningen för några få, till den stora kongressen eller mässan. Allt i unika lokaler och med service i världsklass.

Text: Mia Bornberger

22 april 2024, uppdaterad: 22 april 2024

Elite Hotels är landets tredje största hotellkedja, privat-ägd och uppbyggd av den legendariske hotellentreprenören och filantropen Bicky Chakraborty, som kom till Stockholm som ung student från Indien på 1960-talet. Han började snart engagera sig i studentkårens uthyrning av tomma studentbostäder under sommarmånaderna, och på den vägen är det. I dag består koncernen av 41 hotell, pubkedjan The Bishops Arms, spakonceptet Vana Spa, restaurangerna Paolos, Miss Voon och Indias samt flera stora kongresshallar och mötesarenor.

– Bicky Chakraborty insåg tidigt potentialen och kulturvärdet i stadshotellen som på många håll stod och förföll. Det är tack vare honom som ett stort antal av dessa anrika byggnader finns kvar idag. Han ville bevara det klassiska vackra och ta fram den pärla hotellet en gång i tiden var, och han höll fast vid sina principer. Varje hotell har en tydlig karaktär och verksamheten anpassas efter hotellet istället för tvärtom, säger Cecilia Lindbladh, Head of Meeting & Events på Elite Hotels och fortsätter:

– Vi förvärvar i sakta mak och är mycket noggranna med vårt urval. Nyligen blev Hotell Mårtenson i Halmstad en del av Elite och många av våra hotell är stadens stolthet. I exempelvis Sundsvall har nog de flesta vid något tillfälle varit på en tillställning eller fest på Elite Hotel Knaust. Vi kan med tanke på alla hotell som ingår i kedjan skräddarsy konferensen från start till mål, det är en styrka. 

Med sikte mot stjärnorna

Och det klassiska behöver inte utesluta det moderna. Elite-kedjan blandar alltjämt traditionellt med nytänkande och en bredd i sitt utbud. Totalt har kedjan över 300 möteslokaler i varierande storlek för konferenser, kongresser, konserter, mässor, middagar, utställningar, banketter och nöjesarrangemang. Flera av anläggningarna har en enorm kapacitet. Västerås Kongress och Conventum i Örebro är två exempel, The Wood Hotel i Skellefteå är ett tredje. Hotellet är med sina 20 våningar en av världens högsta träbyggnader och samtidigt en modern mötesanläggning med en kapacitet på upp till 1200 sittande gäster och 1500 personer stående. Här kan gästerna njuta av något gott att dricka från sky-baren medan de beundrar den stjärnklara himlen.

Möte med guldkant

Elites spakoncept Vana hittar man på hotellen i Borlänge, Karlstad, Skellefteå, Stockholm och Södertälje. Anläggningarna är ritade av designern Per Öberg och erbjuder lyxiga spabehandlingar och gym till olika typer av bastubad och aromarum. 

– Varför inte prova en konferens i badrock. Det är ett koncept där man får ha Vana Spa för sig själv. Många tycker det är härligt att avsluta en konferensdag med spa innan middagen. Det sätter en fin guldkant på mötet, säger Cecilia Lindbladh. 

En egen publokal

Ett annat ben i verksamheten är gastropubkedjan The Bishop Arms, som startade för över 30 år sedan i Stadshotellet i Västerås. Namnet valdes på grund av närheten till stadens domkyrka och Biskopsgatan. Elite Hotels och The Bishops Arms hittar man av naturliga skäl ofta i anslutning till varandra och den uppskattade svenska gastropubkedja har ett mycket brett sortiment av öl och single malt whisky. Och utöver exklusiva öl- och whiskyprovningar, erbjuds även konceptet “Rent-a-pub” – där företag och privatpersoner kan hyra sin egen publokal.

ELITE HOTELS OF SWEDEN
Inspirerande konferenser, storslagna event, lyckade möten och kongresser, hos Elite Hotels finns lokaler för alla tillfällen. Upplev atmosfären på de anrika hotellen med originaldetaljer, eller stig in i något av kedjans nya innovativa hotell med många våningar och milsvid utsikt. Men Elite Hotels erbjuder inte bara hotellvistelser, utan också olika temapaket som inkluderar mat, dryck, aktiviteter, kultur och spa-upplevelser, vilket återspeglar grundaren Bicky Chakrabortys vision om att skapa en unik och omfattande hotellupplevelse.

Taggar/Etiketter
Elite Hotels  Hotell  Kickoff  Konferens  Mat & dryck  


Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.