Ett hotell – oändliga möjligheter - | Konferensvärlden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Reportage > Ett hotell – oändliga möjligheter

Ett hotell – oändliga möjligheter

Konferenspärlor Anrika Grand Hotel Saltsjöbaden passar med sina praktfulla och generöst tilltagna lokaler lika bra för den lilla kickoffen som den årliga storkonferensen. Här förgylls tillvaron av personlig service, en slottslik interiör och middagar tillredda av några av landets bästa kockar.

Text: Mia Bornberger

16 mars 2018, uppdaterad: 15 maj 2019

Få miljöer är så tacksamma för konferens, event eller modevisning som Grand Hotel Saltsjöbaden. Någon extra dekor behövs inte. Med sina klassiska bankettsalar, gnistrande kristallkronor, patinerade spegeldörrar och sirliga stuckatur är inramningen fulländad redan från början. Dessutom är läget enastående. Framför allt med tanke på den saltstänkta skärgårdsmiljön som omger hotellet men också att centrala Stockholm bara ligger 20 minuter bort. Man kan åka kommunalt med Saltsjöbanan ända fram till entrén.

– Vi arrangerar allt från det lilla mötet till stora jubileumsfester, kickoffer, modevisningar och lanseringar. När filmen ”Solsidan” gick upp på biograferna hade vi 600 gäster som minglade här på premiärfesten, säger Charlotte Mangborg, som tog över som vd för hotellet i april 2017.

Invigdes av kungen

Grand Hotel Saltsjöbaden andas sin historia. Initiativtagaren KA Wallenberg inspirerades av franska rivieran och ville låta bygga ett hotell i stil med Hotel de Paris i Monte Carlo. När Grand Hotel Saltsjöbaden invigdes 1893 var kung Oscar II på plats och här har sedan dess bott ett otal digniteter, Frank Sinatra och Greta Garbo är några. Det var också på Grand Hotel Saltsjöbaden som det epokgörande Saltsjöbadsavtalet undertecknades 1938.

Hotellet har i dag 137 rum, de flesta dubbelrum men även en grandios suite fördelad på tre våningsplan. Det finns nio ljusa konferenslokaler i varierande storlek för upp till som mest 250 personer i den magnifika salen Landsort, vars höga fönster vetter ut mot den vackra Saltsjön, med dess holmar och bräckta vatten. Många av rummen och konferenssalarna har havsutsikt, även den rogivande spaavdelningen. Här finns en 15 meter lång pool som är perfekt för såväl träningspass som en avkopplande simtur, och relaxavdelning med bubbelpool, ång- och torrbastu.

– Många tar sig själva hit med båt och då kan de lägga till vid bryggan nedanför hotellet. Dessutom har vi allt i en och samma byggnad, ingen behöver lämna huset för att ta sig till någon filial, säger Charlotte Mangborg.

Siktar högt

2015 fick Grand Hotel Saltsjöbaden nya ägare i det Jönköpingsbaserade fastighetsbolaget Lustgården, vars frontman Gunnar Järvhammar har stora planer. Hotellet har de senaste åren fått en omfattande ansiktslyftning, vilket bara är början på ett ambitiöst om- och tillbyggnadsprojekt.

– Planen är att återställa hotellet i originalskick så långt det är möjligt och göra Grand Hotel Saltsjöbaden till ett av de främsta hotellen i Sverige, säger Charlotte Mangborg.

I ett första steg har man fokuserat på maten, där man arbetar med närodlade produkter och råvaror i toppklass. Man har också värvat prisade kockar som David Lundqvist, flerfaldig finalist i Årets Kock och Fredrik Malmstedt som har fem år i kocklandslaget bakom sig. Båda har ett förflutet på några av landets bästa krogar, som Sjömagasinet i Göteborg och Operakällaren i Stockholm.

Och den nya resan har börjat bra. Hotellet är nominerat till både Årets Krog i Nacka och Årets Konferensanläggning.

– Vi har satsat stort genom en mängd nyrekryteringar. Många som arbetar här har gedigen erfarenhet från väletablerade hotell och krogar, både svenska och utländska. Det handlar om att genomgående hålla en hög kvalitet, service och standard, säger Charlotte Mangborg.

Grand Hotel Saltsjöbaden

Grand Hotel Saltsjöbaden i Nacka har totalt 137 rum och 263 bäddar samt pull-down sängar. Här finns tio ljusa och luftiga konferensrum med genomtänkt planlösning, flertalet med skärgårdsutsikt. Hotellet har ett eget spa som erbjuder en bred behandlingsmeny och högklassiga produkter från Kerstin Florian. Nedanför hotellet ligger nyöppnade Elit Hotellviken, en sportsclub där hotellets gäster tränar kostnadsfritt.

 Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.