Ett lättillgängligt sagoslott - | Konferensvärlden
Thorskogs Slott
Thoresta Herrgård
Thorskogs Slott
Thorskogs Slott
Thorskogs Slott
Reportage > Ett lättillgängligt sagoslott

Ett lättillgängligt sagoslott

Slott & Herrgårdar Endast trettio minuter från centrala Göteborg, via idylliskt slingrande vägar längs Göta Älv, når du Thorskogs Slott. På det röda sagoslottet med tinnar och torn, med vackra personligt inredda rum och salonger, värdskap i världsklass, utsökt mat, hänförande omgivningar och guldkant på tillvaron väntar en upplevelse utöver det vanliga.

Text: Helena Wikström

24 oktober 2023, uppdaterad: 24 oktober 2023

Sedan 1986 har Thorskogs Slott varit en välbesökt plats för möten och konferenser. Några år senare öppnade slottet även upp för privatpersoner och är idag en mycket populär plats för bröllop. Lasse Nilsson, som är slottets nuvarande ägare, har varit med från början; han gick lite som barn i huset.

– Jag tillträdde som vd 2007, men ganska snart drabbades vi av den stora finanskrisen 2008. 2013 gick den förra ägaren bort och jag bestämde mig för att köpa Thorskogs Slott tillsammans med min kompanjon Niclas Hammarstrand, berättar Lasse.

Aktiviteter i den trolska naturen

Thorskogs Slott består, förutom att vara ett slott med hotell, restaurang och konferenskapacitet, av 55 hektar mark med vattendammar som ger egen elkraft. Här går betande Highland cattles, Gutefår och ankor. I den grönskande Engelska parken som har flera unika gamla trädsorter finns en örtaträdgård, och ett stenkast från slottet breder Svartedalens naturreservat ut sig med uppmärkta vandringsleder och flera sjöar och vattendrag för bad eller kanotfärd. På slottet finns otroligt många aktiviteter som bad i vedeldade kar under stjärnklar himmel, matlagningskväll, GPS-orientering och guldvaskning. Många av aktiviteterna tar avstamp ifrån den trolska naturen och att besöka Skogsgläntan efter en vandring i skogen är populärt bland alla gäster. Där vid den sprakande brasan väntar en god lunch och spännande aktiviteter som lerduveskytte, bågskytte och jaktbana.

Många unika matsalar

På Thorskogs Slott finns 40 rum, varav 7 är enkelrum, dessutom finns en villa med plats för 8 gäster. Villa Thorskogs Slott är en uppskattad plats för den mindre konfererande gruppen som då på ett naturligt sätt kan konferera avskilt.

– Vi har sju konferenslokaler och två grupprum, där den största, Orangeriet, rymmer mellan 120-140 personer. Många av våra konferenslokaler och våra hotellrum har egna ingångar från parken, vilket bidrog till att vi klarade pandemin ganska bra, berättar Lasse.

På Thorskogs Slott finns inte bara flertalet konferenslokaler att tillgå, här finns inte mindre än 8 matsalar med plats för sällskap i olika storlekar. Att inta sin middag i det vackra och mysiga Vinprovarrummet lockar särskilt under kulna höst- och vinterkvällar.

– Vi har många återkommande gäster som vet vad de vill ha när de kommer till oss. Segelmakeriet, en möteslokal som rymmer ungefär 20 personer, är väldigt populär bland våra återkommande gäster. Den har en loungemiljö med en öppen eldstad som väntar de ankommande gästerna, förklarar Lasse vidare.

Hög kulinarisk nivå

Återkommande gäster är det bästa man kan ha, säger Lasse, och är stolt över de fina betyg de får. Läget, med endast trettio minuter från Göteborg, gör slottet tillgängligt trots sitt naturnära och avskilda läge. De många aktiviteterna lockar också de konfererande gästerna och för att hålla en professionell nivå samarbetar man med lokala aktivitetsentreprenörer.

– Och den mat vi serverar här har en mycket hög kulinarisk nivå. Vi arbetar med fasta menyer som helt utgår från säsongens bästa råvaror. Och våra rätter innebär alltid många moment – det är inget som slängs ihop i hast, säger Lasse.

Nu närmar vi oss tiden då det är dags att boka upp årets jularrangemang med företaget. På Thorskogs Slott står man redo; under en hel månad innan man bjuder in till julmiddag så dekoreras slottet av en duktig florist. Det handlar inte om några tomtar i hörnen – här skapas en förtrollande Fanny och Alexander-miljö som lockar både företag som privatgäster.

– Vi bjuder inte in till julbord, utan har en exklusiv femrätters middag med julens smaker, förklarar Lasse.

Thorskogs Slott – ett riktigt sagoslott och platsen för en sagolik konferens.

Thorskogs Slott ligger invid Göta Älv, bara 30 minuter från centrala Göreborg. Slottet är från 1892 men platsen har ännu äldre anor.  Den vackra naturen runt slottet bjuder på vandringsleder, sjöar och vattendrag för spännande aktiviteter. Du sover gott i något av de 40 rummen som är placerade både i slottet och i kringliggande byggnader. Ambitionerna i köket är höga och bjuder på kulinariska matupplevelser. Sju konferenslokaler där den största rymmer upp till 140 personer, gör platsen lämplig för både stora som små grupper.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.